2021. 11. 03.

Istentől rendelt időben

Olyan türelmetlenek tudunk lenni, azonban Isten ismeri az alkalmas időt. Ő soha nem késik, de nem is siet. 

„Mert ez a kijelentés meghatározott időre vonatkozik, hamarosan célhoz ér, és nem csal meg; ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el.” (Hab 2,3) 

Lehet, hogy az irgalom várat magára, de bizonyosan eljön. Az Úr tévedhetetlen bölcsességgel pontosan tudja, mikor kell kegyelme erejét megmutatnia. Az Őáltala kijelölt idő pedig mindig a legalkalmasabb idő. Nekünk minden sürgős. Isten ránk vonatkozó ígérete nagyon foglalkoztat bennünket, vágyunk mielőbbi beteljesedésére, és ez csak növeli türelmetlenségünket.

hirdetés

Az Úr azonban ismeri az alkalmas időt: Ő soha nem késik, de nem is siet.

Isten Igéjéről mint élő valóságról szól ez az igerész. Az Ige itt beszél és cselekszik. Sohasem halott betű, még ha túlságosan sokáig is kell várnunk beteljesülésére. Az élő Ige az élő Istentől jön ki, és beteljesedése csak látszólag késlekedik. Isten vonata soha nem késik. Csak még egy kis türelem, és nemsokára tulajdon szemünkkel győződhetünk meg az Úr hűségéről. Egyetlen ígérete sem marad beteljesületlenül: „meg nem csal”. Egyetlen ígérete sem vész el a semmiben: „célhoz ér”. Micsoda nagy vigasztalás ez a hívőknek! Egyetlen ígéretét sem kell megújítani, mint valami váltót, amelyet nem tudnak kiegyenlíteni a lejárat napján, Isten ígérete „bekövetkezik, nem marad el”.

Én lelkem, hát nem tudsz várni Istenedre? Nyugodj meg Benne, légy csendben, és kimondhatatlan békességet találsz, meglátod.

C.H. Spurgeon

Borítókép: Unsplash
Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás