2021. 10. 31.

3 tipp, ha Istennel találkoznál az őszi természetben

Az éjszakai óraátállítással még rövidebbek lesznek a nappalok, így ha ki szeretnénk mozdulni kicsit, akkor erre kevesebb alkalmunk lesz. Mégis számtalan lehetőség van előttünk, hogy ősszel is megcsodáljuk Isten alkotásait a természetben. Ezek közül mutatunk néhány tippet, amelyek nekünk beváltak!

Séta az erdőben

Talán nincs is szebb ősszel egy erdei sétánál. A sárga, barna és különböző árnyalatú falevelek rengetegében megannyi színnel találkozhatunk a természetben. Ez is jól mutatja, hogy Isten milyen változatos világot teremtett. A természetben is nagyon jól látszik az, ami a mindennapjainkban is. Egyik nap, amikor az erdőben sétáltunk, pont azt figyeltem, hogy bár hasonló színű faleveleket látni, mégis számtalan árnyalatban különböznek egymástól. Úgy, ahogy mi emberek is. Isten mindenkit egyedinek teremtett. Mindannyiunk különleges valami miatt. Ha esetleg az őszi sötétebb napokon ezt kevésbé éreznéd, akkor egy erdei séta közben csodáld meg te is a természetet és közben beszélgess el Istennel, Ő rámutat majd, hogy miért vagy különleges számára!

hirdetés

Gyönyörködj az őszi tájban!

Ha van a közeledben hegy, vagy valamilyen magaslat, akkor keresd fel ezt. Ha nincs, akkor is találj magadnak a településeden túl egy olyan helyet, ahol a végtelen pusztaságban, vagy a vízpartban gyönyörködhetsz. Ülj le, állj meg egy kicsit itt – persze előtte öltözz fel, nehogy megfázz! Nézz körül a távolban és figyeld meg, a táj milyen változatos, még akkor is, ha elsőre egysíkúnak tűnhet. A hétköznapi rohanásban lehet, hogy kevesebb időnk van a szemlélődésre, mégis az imádságnak egy remek formája lehet, ha Istennel elmélkedünk, miközben a tájat csodáljuk. Gondoljuk végig, hogy mi mit tehetünk környezetünkért!

Mozogj a természetben!

A tél közeledtével, a nappalok lerövidülésével talán hajlamosabbak vagyunk a testmozgásunkra kevesebb hangsúlyt fektetni. Könnyebben ellustulunk és engedünk az otthon csábításának, és inkább a négy fal között töltjük szabadidőnket a telefonunk nyomkodásával, vagy filmnézéssel. Pedig ősszel is remek lehetőség kicsit kimozdulni és a friss levegőn sportolni egy jót. Lehet az egy reggeli, esti futás, vagy egy séta a családdal, pároddal. Mindenkinek vérmérséklete szerint, de mindenképp hasznos egy kis mozgás a hidegebb napokon is. Ilyenkor egy kicsit elfáradunk, de ugyanúgy jó lehetőség a szemlélődésre, akár futás közben dicsőítődalokat is hallgathatunk, ezáltal is Istenre figyelve.

Neked milyen jól bevált tippjeid vannak az őszi elcsendesedésre?

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: 777
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás