2021. 10. 30.

Szigorításokkal indul a november – összefoglaló

Az újra súlyosbodó járványhelyzet miatt több felekezet is korlátozásokat jelentett be. Összegeztük, hogy hol kell szigorításokra számítani november 1-jétől.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Váci Egyházmegye csütörtökön jelentette be, hogy ismét kötelező lesz a szentmiséken a maszk, valamint csak kézbe lehet áldozni és újra kiürítik a szenteltvíz-tartókat.

Az Egri Főegyházmegye már október 21-én felhívást tett közzé a híveknek, hogy a szentmiséken, különféle templomi imaalkalmakon és más közösségi összejöveteleken ismét használjanak maszkot, és továbbra is gondosan tartsák be a kézfertőtlenítés gyakorlatát.

Ehhez csatlakozott egy héttel ezelőtt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye is hasonló feltételekkel.

hirdetés

A Szeged-Csanádi Egyházmegye pénteken rendelte el, hogy november 1-jétől az egyházmegye templomaiban, továbbá a ravatalozókban, és minden zárt helyeken kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Október 30-án a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye is hasonló rendelkezéseket jelentett be és mindenkit buzdítottak az oltás felvételére is.

A Magyarországi Evangélikus Egyház október 26-án adott ki körlevelet a járványhelyzet kapcsán, amelyben a kötelező maszkhasználatra hívták fel a figyelmet, valamint szintén buzdítottak az oltás felvételére.

Cikkünket frissítjük!

Borítókép - Fotó: Pascal Deloche | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás