2021. 10. 18.

,,Vetesse el, és kezdje elölről” – orvosi javaslat ellenére tartotta meg kisbabáját a népszerű influenszer

Őszintén vallott második gyermeke betegségéről a népszerű ausztrál influenszer, aki várandósságának második trimeszterében van. A baba betegsége sokkolta a házaspárt, akik keresztény hitükbe kapaszkodva tudtak mégis igent mondani gyermekük életére. 

A csak keresztnevén ismert Sarah évek óta osztja meg YouTube-on és a közösségi média különböző felületein fitnesztanácsait, edzésrendjét, étrendjét. Vidám és őszinte személyisége hatalmas követői bázist toborzott össze számára az évek során a világ minden tájáról, YouTube-csatornáját több, mint másfél millióan követik. Az ausztrál influenszer népszerűsége abban is mérhető, hogy évek óta sikeresen működik együtt különféle márkákkal: több sportruha-kollekciója is megjelent már, és rendszeresen dob a piacra különféle étrend-kiegészítőket, adalékanyag-mentes rágcsálnivalókat. 

Sarah sosem titkolta, hogy keresztény, bár csatornáján ez mellékes témaként jelenik meg, életének természetes részeként. Egy nemrég megjelent videóban azonban többet is megtudhatunk a világszerte ismert influenszer hitéről, aki könnyek között mesélte el, hogy második gyermekének – kivel jelenleg várandós – egészségügyi problémái vannak, és valószínűleg sosem élhet majd teljes életet. 

A probléma olyan súlyos, hogy az orvosok azt javasolták: vetesse el a gyermeket.

„Vetesse el és kezdje elölről” – szólt az orvos tanácsa Sarah elmondása szerint. Az édesanyát valósággal sokkolta a hír, nem tudta elképzelni, hogy ilyesmi vele megtörténhet.

hirdetés

„Nem gondoltam, hogy bármi probléma lenne a tesztek eredményével, imádkoztunk is a gyermekért, minden úgy történt, ahogyan annak lennie kellett” – mesélte Sarah videójában

A házaspár nehéz időszaknak nézett elébe, nem tudták, mitévők legyenek, amikor megkapták a lesújtó eredményt gyermekük állapotáról – melyről további részleteket nem szerettek volna megosztani a nagyvilággal, ezzel is gyermeküket védve. 

„Amikor olyasmin mész keresztül, amire sosem gondoltál volna, az olyan, mintha álmodnál” – mesélte Sarah, aki az első vizsgálat eredményei után valósággal sokkot kapott.

„Az egész lakásunk dicsőítő zenéktől zengett és állandóan a baba gyógyulásáért imádkoztam. Azokban a hetekben felváltva olvastam a Bibliát és a különböző orvosi kutatásokat erről a betegségről. Azt hittem, hogy mi leszünk az az 1%, ahol az első vizsgálatok tévedtek és a második vizsgálat ki fogja mutatni, hogy a gyermek egészséges” – mesélte Sarah. 

„Nagyon pozitívan mentem el a második vizsgálat után a megbeszélésre az orvossal, tudtam, hogy ez Isten terve, ő a mi babánk és szeretni fogjuk, bármi is történjen. Az orvos azonban azt mondta: mindenképpen azt javaslom Önnek, hogy fejezze be, és kezdje elölről” – Sarah lefagyott, nem értette az orvos javaslatát, aki elmagyarázta neki, hogy a saját érdekében az lenne a legjobb, ha elvetetné a babát. 

„Számomra ez nem így működik.

Nem tudok csak úgy megállni és újrakezdeni.

De ez a mondat belefészkelte magát a gondolataimba és nem tudtam szabadulni tőle. Voltak napok, amikor csak erre tudtam gondolni, hiszen ezt egy orvos mondta, akinek ez a szakterülete. Ha ő így gondolja, akkor tényleg el kéne vetetnem a babámat?” – tépelődött magában Sarah, aki még azzal is vádolta magát, hogy talán önzőség lenne tőle egy beteg babát világra hozni.

„Soha nem éreztem még ekkora nyomás alatt magamat” – mesélte Sarah, aki már a családtagjainak könyörgött, hogy döntsenek helyette, mert ő nem akar. „Rengeteget imádkoztam és jelért könyörögtem Istennek, hogy mit tegyek. A testemnek egy porcikája sem érezte helyesnek azt, hogy elvetessem a gyermekemet” – mondta Sarah, aki kiemelte, hogy ebben a videóban nem szeretné elítélni azokat a nőket, akik mégis megteszik ezt. 

„Nagyon sok apró pillanat vezetett el odáig, hogy itt vagyunk most, 19 hetes terhesen, teljes békességben. Az egyik ilyen pillanat egy imacsoporthoz köthető, melyben a barátnőimmel vagyunk benne.

Ha szoktál imádkozni, akkor lehet, hogy már te is megtapasztaltad azt, hogy érzed Isten jelenlétét. Egyszer csak tudtam és éreztem, hogy a fiammal minden rendben lesz, őt nekünk tervezték”

– mondta Sarah, aki bevallotta, hogy még a Bibliában is keresett szakaszokat, amelyek esetleg arra biztatják, hogy vetesse el a babát. Azonban semmi hasonlót nem talált, helyette csak azok a szakaszok jöttek szembe vele, mint például a Jeremiás 1,5: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek” vagy a 139. Zsoltárból: „Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében”.

A fiatal influenszer ezek után lelkileg is megerősödött döntésében és tudta, hogy mennyire különleges gyermeke, akinek biztonsága érdekében mindent meg fog tenni. Rengeteg utánajárás és szakértői beszélgetések után a házaspár abban is megerősödött, hogy gyermeküknek lehetősége lesz arra, hogy a megfelelő gondoskodásnak és odafigyelésnek köszönhetően egészséges és boldog életet tudjon élni. 

Borítókép: YouTube
Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás