2021. 10. 16.

Ugyanazon a napon szentelték pappá a három testvért

Nem mindennapi eseményben volt része a Fülöp-szigeteken az Avenido családnak. Ugyanis Jessie-t, Jestonie-t és Jersont ugyanazon a napon szentelték pappá.

Példátlan ünnepnek lehettek részesei a szülők a délkelet-ázsiai szigetországban. Korábban még nem volt hasonló, hogy három fiútestvért ugyanazon a napon és ugyanabban a gyülekezetben szenteljenek pappá. Jessie, Jestonie és Jerson Avenido a katolikus egyház egyik olasz rendje, a Szent Stigmata Kongregáció tagjai lettek.

„Nagy áldás, ha pap van a családban, de a három még különlegesebb” – mondták a fiúk szülei. Édesapjuk farmerként és biztonsági őrként, míg édesanyjuk bébiszitterként dolgozik. Szerény anyagi háttérrel rendelkezik a család, de a szeretetben soha nem szenvedtek hiányt.

Bár együtt szentelték fel a három testvért, külön utakon jártak, mire eljutottak a papságig. A legidősebb, Jessie (30 éves) 2008-ban lépett be a szemináriumba. Őt követte Jestonie (29 éves) és Jerson (28 éves) 2010-ben. Jessie eredetileg rendőr vagy villamosmérnök szeretett volna lenni, sőt, mielőtt belépett a szemináriumba, beiratkozott egy mérnöki iskolába. Jestonie tanár akart lenni, míg Jerson álma az volt, hogy orvos legyen.

hirdetés

„Ezt a hivatást nem véletlenül vagy erőszakkal választottuk, hanem szabad akaratunkból” – mondták a felszentelésük után.

„Nem származunk gazdag családból, de rendkívül gazdagok vagyunk az Úr és az Ő egyháza iránti szeretetünkben”

– mesélte a legidősebb testvér. Azt is elárulták a frissen felszentelt papok, hogy van egy öccsük, aki szintén a papságon gondolkodik. Egy biztos, a közvetlen példa adott számára is…

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Facebook / German Jao Calacat
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás