2021. 10. 14.

Tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott – már a Bartók Rádió sem?

„Tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott” – halljuk sokszor olyan műsorok előtt, amelyeket igazából senkinek sem ajánlanánk. De néha sikerül a másik irányba is tévedni: ez történt meg olvasónkkal is!

Vasárnap este autóval utaztam, útközben a Bartók Rádiót hallgattam. A fél nyolcas hírek után egy szigorú férfi hang figyelmeztetett: „a most következő műsort 12 éven aluliaknak nem ajánljuk!”

Kicsit fészkelődni kezdtem az ülésben. Arra gondoltam, hogy manapság, amikor szülőként a moziban simán kerülhetek abba a helyzetbe, hogy egykori, kedvenc Walt Disney filmemet mutogatván a gyermekemnek kiderül, hogy egykori hősünk immár átoperáltatta magát, vagy simán biszex lett, s mindez úgy, hogy erre senki és semmi nem hívja fel a figyelmemet, akkor vajon miféle ocsmányságot fogok itt most hallani a Bartókon, amit viszont 12 év alatt semmiképp nem ajánlanak!?

hirdetés

Hát, ha már elkezdtem, akkor befejezem, de pirulva írom le: képzeljétek, egy zeneakadémiai ünnepi hangversenyt, és – még leírni is borzalom – templomban megrendezett orgona hangversenyt reklámoztak!

Nem tudom, mit csináltam volna, ha mondjuk velem utazik egy kiskorú gyermek…? Vezetés közben hogyan fogtam volna be a fülét…? A rádiót nyilván nem halkítom le, hiszen magamtól nem szívesen vonom meg az ilyen perverz tartalmakat.

Hát, fura világ ez…

Lovas Antal

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás