2021. 10. 05.

Részek a Bibliából, amiket hibásnak tartunk

„Jó, jó könyv a Biblia, de nem kell ám mindent komolyan venni, amit ír.” Benned is felmerült már ez a gondolat? Mégis mik azok a kifogások, amelyek miatt egyes részeket hibásnak tartunk?Rövid önvizsgálatra hívunk.

  1. A részeket, amelyeket nem szeretünk

    „Miért kell elolvasni, hogy ki kinek a gyereke és aztán kinek milyen leszármazottai vannak? Elég lenne csak az evangélium vagy a Zsoltárok, azok az igazán izgalmas részek!” Attól még, hogy első ránézésre nem mond neked egy adott vers sokat, Istennek fontos volt, hogy ezek a részek benne legyenek a Szentírásban. Ahelyett, hogy azt mondanád: mennyire unalmas! Tedd fel magadnak a kérdést: miért lehet ez az információ fontos? Mit üzen vele Isten?

  2. Amelyektől kényelmetlenül érezzük magunkat

    Veled is előfordult már, hogy olvastad a Bibliát és olyan verssel találkoztál, amely teljesen az ellenkezőjét állította egy kérdésről, mint amit addig gondoltál, úgyhogy lapoztál egyet gondolatban és inkább megmagyaráztad, hogy miért ír rosszat a Szentírás? Az is lehet, hogy teljesen kifacsartad a szöveget és beleerőltetted a saját elképzeléseidet. A Bibliát viszont akkor olvasod jól, ha nem te akarod a saját elképzeléseidet alátámasztani pár kiragadott verssel, hanem hagyod Istent, hogy meggyőzzön téged az Ő akaratáról.

    hirdetés
  3. Amelyek megbonyolítanák az életünket

    Vannak olyan kellemetlen részek a Bibliában, amik igencsak felborítanák az addigi életünket. Természetesen, hiszen Isten át akarja azt formálni! Éppen ezért az erre hívó igék nemcsak kényelmetlenül érintenek minket, hanem azért is zavarnak, mert tudjuk, hogy ha elfogadjuk, akkor nem élhetünk többé úgy, mint korábban. Ezért inkább makacsul megyünk a másik irányba… 

 

Borítókép: Oseland | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás