2021. 09. 29.

Őszi bakancslista

Ki az, akit ne nyűgözne le a sárguló levelek pompás színkavalkádja? Ki ne szeretné feldobni a borongós hétköznapokat és kihozni a legtöbbet az őszi évszakból? Van számotokra egy őszi bakancslistánk és arra hívunk benneteket, hogy együtt pipáljuk ki!

1. Forró fahéjas almalé készítése

Ebben a borongós időben nincs is jobb egy forró italnál! Ha már unod a teákat és szeretnél valami különlegesebbet kipróbálni, akkor tudod, mit kell tenned! 😉 Ha van kipróbált recepted, akkor oszd meg kommentben, hogy mi se maradjunk ki a jóból!

2. Kirándulás a sárguló levelek között

Ha ősz, akkor országjárás! Felülmúlhatatlan színekben pompázik a táj ebben az évszakban! Ha lelki élményre is vágysz, akkor tervezhetsz magadnak mini zarándoklatot is akár egy különleges erdei kápolnába vagy templomba. 

3. Gyertyagyújtás a napi imádság alatt

A gyertyák évszaka köszöntött be hozzánk! Ha eddig nem gyújtottál gyertyát ima közben, most mindenképpen próbáld ki, hiszen nagyon felemelő élmény!

4. Társasjátékest a szeretteinkkel

Amikor senkinek sincs kedve kimozdulni, akkor jöhet a társasozás! Ne felejtsünk el időt tölteni a szeretteinkkel, nehogy arra eszméljünk fel a végén a sok munkából, hogy elmúlt a karácsony is! 

hirdetés
5. Közös süteménysütés a barátokkal

Ki mondta, hogy csak adventben lehet közösen mézeskalácsot sütni? Fahéjascsiga vagy almáspite, csak ízlés kérdése, hogy mit választotok ki a közös baráti sütögetéshez! A legjobb benne, hogy sokkal olcsóbb – és finomabb – program, mintha kimozdulnátok valahová. (Csak a mosogatást se felejtsétek el átvállalni a házigazdától!)

6. Filmmaraton kedvenc filmekkel, puha takarókkal

Kell ezt magyarázni? Jó filmek, jó társaság, puha takaró, kint pedig csikorgó hideg. Ha megspékelitek a közös filmezést a fent említett sütögetéssel, akkor a finomságok sem maradnak el!

7. Kedvenc verseket vagy igéket felolvasni egymásnak egy forralt bor mellett

Annak, aki szereti a tartalmas beszélgetéseket. 🙂

8. Meglátogatni azt, akit már régóta szeretnél, és vinni neki valami apróságot

Ne hagyjuk, hogy csak adventben ébredjen fel bennünk a felebaráti szeretet! Ez egy emlékeztető arra, hogy bármikor léphetünk a másik felé.

9. Összeírni, milyen céljaid vannak még ebben az évben

Nem csak az újévkor lehet listát írni a céljainkról. Ülj le és gondold végig, mit tervezel még ebben az évben.

Bár ez a lista elsőre egyszerűnek tűnhet, szeretnénk vele mindenkit emlékeztetni arra, hogy találjuk meg az örömöt az élet apró pillanataiban! Az őszben ne a hideg időt lássuk pusztán, hanem egy izgalmas lehetőséget olyan programokra, melyeknek pont most jött el az ideje! Adjunk hálát az élet apró örömeiért, a forró italokért, a meleg szobáért, a barátainkért, és ez a hála késztessen minket arra, hogy ne tartsuk meg mindezt magunknak, hanem árasszuk ki a szeretetünket a többi ember felé.

Borítókép: Unsplash
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás