2021. 09. 25.

Isten aktív és szeretete konkrét, de nyitott szemmel kell járnunk, hogy ezt észrevegyük

Mindannyiunkban élnek hamis elképzelések Istenről. Én van, hogy azt gondolom, Isten fent trónol a Mennyben, üldögél, van, hogy örül nekem, van, hogy velem együtt szomorú, néha lenéz rám, küld egy kis szeretetet, de alapvetően nem túl aktív. Aztán időközönként ráeszmélek, hogy Isten valójában minden pillanatban és minden eseményben ott van velem. 

Olykor könnyen leválasztom az imaéletemet a hétköznapi életemről. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy oké, most történt valami az imában, éreztem Isten jelenlétét, és úgy érzem, meg is bízott Isten valamilyen feladattal, vagy segített abban, hogy mi legyen a következő lépés, azonban az ima végeztével, a mindennapi tevékenységeim során már minden az én felelősségem. Isten “elsuttogott” nekem néhány dolgot az imában, és ezek után rajtam a világ szeme, hogy mit kezdek a rámbízott dolgokkal. 

hirdetés

Nem. Isten ott van a hétköznapi teendőimben is. Isten konkrétan van jelen a mindennapjaimban, nemcsak az imaéletemben mutatkozik meg és nem csupán alkalmanként elsuttog valamit, nemcsak egy esélyt ad nekem, hanem az életemben történő, minden egyes szituációban ott van, örömben, fájdalomban, minden körülményben. A lehetőségekben, amiket kapok, azokban is Isten szeretete nyilvánul meg felém. Más emberek által is kifejezi az irántam való szeretetét, párkapcsolatban, baráti és családi kapcsolatokban, és konkrét tettekben is megtapasztalhatom Őt, egy ölelésben, egy kedves szóban, egy finom ebédben. Eláraszt engem a jóval, mert végtelenül szeret. És persze kihívások elé is állít, hogy fejlődjek, hogy közel maradjak Hozzá, és szent lehessek.

Isten nagyon aktív, a te életedben is. Minden pillanatban Ő érkezik hozzánk, és konkrét módon van jelen az életünkben. Ahogy Chiara Lubich fogalmazott, Isten és az Ő akarata ,,megnyilvánulhat külső körülményekben, saját kötelességeinkben, bölcs embereknek vagy azoknak a tanácsaiban, akik számunkra Istent képviselik. De akár fájdalomban, vagy örömben, kellemetlenségben vagy akár egy közömbös dologban is.” Isten minden szálat megmozgat annak érdekében, hogy közel legyen hozzánk. Nem alkalmanként próbálkozik,  hanem folyton cselekszik, mert azt szeretné, hogy ott legyünk, ahol a legjobb nekünk; szorosan Mellette. 

 

Fekete Ági

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás