2021. 08. 31.

Testben és lélekben a NEK-en

Egy olyan esemény előtt állunk, amilyet ritkán lát Magyarország. Több ezren dolgoznak azon, hogy vasárnaptól vasárnapig 8 napon át kulturális események kísérete mellett tudjunk Jézussal találkozni a szentmisékben, szentségimádásban, körmenetben. Téglásy Nóra címszavak segítségével hangolódik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amelynek helyszíne a magyar főváros lesz.

Lélekben

Imádkozunk évek óta, és ezt folytatnunk kell a NEK alatt is, hiszen az időjárás, az úton lévők, a szolgáltatók, a szervezők, a maradandó lelki élmény mind imáért kiáltanak. Ajánljuk fel imáinkat a következő napokban, készüljünk böjttel, hiszen rengeteg terület van, amelyre a Jóisten áldását, kegyelmét kérhetjük.

Testben

Testünk a Szentlélek temploma, így fontos, hogy ne felejtsünk el enni-innivalót magunkkal vinni, a nagy misékre kisszékkel is készülhetünk, ünneplőbe öltözhetünk, amely kifejezi az összetartozásunkat (pl.: szombaton ministránsruha, máshol közösségi egyenpólók). A NEK nem egy fesztivál, hanem szentmisék, imaalkalmak sorozata.

Fejben

Fel kell készülnünk arra is, hogy a miséken, előadásokon elhangzó gondolatokat befogadjuk, a főcelebránsok, előadók tanúságtételeit és üzeneteit megjegyezzük – és azokat saját életünkre vonatkoztassuk. Ez épülésünkre, hitünk elmélyülésére szolgál, ez teszi maradandóvá a részvételünket.

hirdetés
Emberileg

Találkozz Jézussal Budapesten! – így szól a NEK szlogenje. Segítsünk másoknak is, hogy találkozhassanak Vele, főleg, ha még nem ismerik Őt. Lássuk meg a szenvedőkben Jézust, mosolyogjunk mindenkire, viszonozzuk a kedves szavakat. Lelkes önkéntesek, fáradt és önfeláldozó szervezők és szolgáltatók fektetnek energiát abba, hogy mi töltődhessünk lelkileg, gazdagodhassunk közösségi élményekben. Köszönet minden hálás szóért, dicséretért a nevükben is.

Távolról

Sokan nem tudnak majd részt venni a nagy szentmiséken, vagy más programokon. Akár a járványtól való félelem, akár az otthon lévő kisgyerekek, akár a távolság miatt – mégis bárki megtalálhatja a módját a bekapcsolódásnak a médián, interneten keresztül.

A színfalak mögött

Mindenkit beleszámolva több ezer szervező dolgozik a Kongresszuson. Technikusok, művészettörténészek és kegytárgy-szakértők rendezők, alpinisták, dekoratőrök, biztonsági őrök és hatósági személyek, közlekedésmérnökök, logisztikusok, pakoló személyzet, táncosok és énekesek, vendéglátósok és még sorolhatnánk. Sokan önkéntes szolgálattal járulnak hozzá az előkészületekhez, lebonyolításhoz. Ők mind “kihagyják” az eseményeket, de nélkülük azok nem valósulhatnának meg.

Ha már valaha szerveztél tábort vagy esküvőt, el tudod képzelni, hogy milyen óriási dolog lesz ez a Kongresszus.

Ha már voltál nagy rendezvényen, el tudod képzelni, hogy ez is mekkora élmény lesz.

Ha már vártál valamit nagyon, reméljük, ezt is nagyon várod…

…a találkozást Jézussal, a találkozást egymással!

Téglásy Nóra

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Blog Téglásy Nóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Romvár I Márta Anasztázia 2021. 09. 07. 07:58

    Drága Istenem Segíts Meg Minket! Judit gyermekem Ámen