2021. 08. 23.

Ima, hogy Isten bölcsességgel árasszon el

Kinyitottad valaha a Bibliádat, és tűnődtél el azon, hogy hogyan tudod legjobban megérteni, amit olvasol? Hogyan vedd át az olvasottakat és alkalmazd a mindennapi életedben? Nos, Isten elképesztő kegyelméből megígéri, hogy bölcsességet ad nekünk, amikor keressük Őt, és jó útra vezet bennünket, hogy ezt minden nap megéljük.

„Mert csak az Úr adhat bölcsességet, az Ő szájából származik tudás és értelem. Készen tartja üdvét az igazaknak, akik tisztán élnek, védőpajzs azoknak. Védelmezi az igazság ösvényét, s akik hűek hozzá, azoknak szemmel tartja útját.”

Sok időt töltöttem mostanában a Példabeszédek kezdő fejezeteinek olvasásával. Olyan sokat tanít nekünk arról, hogy mekkora érték Isten szívét keresni, és mindenekelőtt az Ő bölcsességét kívánni. Valójában ez így is van, mielőtt valamilyen fontos döntést hozunk életünkben, fontos Isten igéjére gondolnunk és aszerint cselekednünk.

Itt láthatjuk a Példabeszédek könyvének 1. és 2. fejezetének nyitószavaiban, hogy Isten azt kívánja, hogy fogadjuk el szavait, és becsüljük meg parancsait. Azt szeretné, hogy a szívünkbe véssük az Ő Igéjét, és ígéreteiből merítsünk szomjunk oltására; ezzel elkezdjük megérteni, hogy Isten mit kíván tenni az életünkkel.

hirdetés

A 3. versben ezt mondja nekünk: „ha tudásért kiáltasz, és bölcsesség után sóvárog a hangod”, akkor megértheted az Urat. Micsoda ajándék ez! Ez az igevers azt a képet festi számunkra, hogy bár a helyes, Isten által jónak mutatott úton járás sok erőfeszítést igényel részünkről, ezt kell követnünk. Ez a legfontosabb kapcsolat életünkben; sokat kell vele foglalkozni, ápolni, és úgy egyre mélyebb lesz a kötelék.

A 6-8. versre szeretnék koncentrálni: „Mert csak az Úr adhat bölcsességet, az Ő szájából származik tudás és értelem. Készen tartja üdvét az igazaknak, akik tisztán élnek, védőpajzs azoknak. Védelmezi az igazság ösvényét, s akik hűek hozzá, azoknak szemmel tartja útját”. Az Úr bölcsességet akar adni népének, és megígéri, hogy megvédi gyermekeit. Szavát adja, hogy vezetni fog minket, amint növekszünk Róla szóló ismereteinkben, és kegyelemben részesít bennünket, amikor elkezdünk az Ő szava szerint élni életünk minden területén.

Figyelj az Úrra és arra, amit Ő tesz az életedben! Rendkívül fontos, hogy időt tölts Vele, keresd bölcsességét, és válaszd az Általa megszabott utat a világon!

Istenem,

Köszönöm, hogy bölcsességet és megértést ígértél gyermekeidnek, miközben Téged követnek. Imádkozom, hogy szívem soha ne fáradjon el abban, hogy Hozzád forduljak és a Te igazságodat keressem. Amíg életemet élem, imádkozom a bölcsességben való bőségért, amely a Veled való mély kapcsolatom miatt árad. Ámen.

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás