2021. 08. 19.

Ima Afganisztánért – drasztikusan nőhet a keresztényüldözés a tálibok által megszállt területen

Imára hívja a keresztény közösséget a világszerte ismert, keresztényüldözéssel foglalkozó szervezet – adta hírül a Christian Today.

Afganisztán a második helyen áll, rögtön Észak-Korea után, az Open Doors azon területekről vezetett listáján, ahol a keresztények a legnagyobb üldöztetésnek vannak kitéve. A non-profit szervezet szerint, amely szerte a világon segít és támogat üldözött keresztényeket, Afganisztánban egy hitüket titokban gyakorolni kényszerülő keresztény kisebbség él, akiknek a sebezhetősége az utóbbi időben drasztikusan megnőtt. A keresztények és minden afgán állampolgár szorongatott helyzete miatt mielőbbi közös imára hívják a keresztény világot.

„Szívszorító nap ez az afgán menekülteknek és még veszélyesebb időszak köszönt a keresztényekre” nyilatkozta Samuel testvér, az Open Doors ázsiai régiójának vezetője, kinek valódi neve biztonsági okok miatt nem ismert.

A Nemzetközi Keresztény Konszern aggodalmát fejezte ki a szabad vallásgyakorlás sérülése miatt a Közel-Keleten, mivel a kabuli események fordulópontot jelenthetnek az egész régió számára.

Ferenc pápa is aggodalmát fejezte ki az Afganisztánban történtek miatt és arra kéri a híveket, hogy vele együtt imádkozzanak, hogy az országban minél előbb elüljön a fegyverek zaja és párbeszéd útján újra helyreállhasson a béke. 

Forrás:christiantoday.com

Hírek

Még nem érkezett hozzászólás