2021. 07. 18.

A világ legidősebb emberének gyönyörű titka

A 112 éves Puerto Ricó-i Emilio Flores Márquez megosztotta hosszú életének titkát – és valószínűleg a legtöbben nem erre a tanácsra számítottak. Megsúgjuk: semmi köze az egészséges étkezéshez, bár természetesen az sem árt!

A dédapát, aki egy hónap híján 113 éves, a Guinness-rekordok nemrégiben a világ legidősebb élő férfijaként ismerte el. Lenyűgöző korát pedig annak az egyszerű tanácsnak köszönheti, amelyet kisgyermekként apjától sajátított el:

szeress mindenkit!

„Apám szeretettel nevelt engem, mindenkit kedvelt… Mindig azt mondta nekem és a testvéreimnek, hogy tegyenek jót, osszanak meg mindent másokkal. Emellett Krisztus bennem él” – nyilatkozta Márquez.

hirdetés

Mivel a rekorder 11 testvér egyike volt (akik közül 10 gyermek maradt életben), a család nagyon szeretett osztozkodni másokkal, segíteni másokon. Idősebbként Márquez is kulcsfontosságú szerepet töltött be a családi életben. Legtöbbször apjának segített cukornádfarmjuk gondozásában, majd hazament, hogy házimunkát végezzen és vigyázzon testvéreire.

Ez a kemény munka és pozitív életfelfogás megmaradt akkor is, amikor megismerkedett feleségével, Andrea Pérezzel.

 

@guinnessworldrecords

Oldest person living (male): 112 years and 326 days – Emilio Flores Marquez 🇵🇷

♬ original sound – Guinness World Records

A házaspárnak 4 közös gyermeke született, és 75 évnyi házasság után Márquez 2010-ben özvegyült meg. Most 2 gyermekével, Tirsával és Emilióval él.

Noha 101 éves korában szerelték be a szívritmus-szabályozóját és halláskárosodásban is szenved, a több, mint százéves beteg egészségi állapota igen jó. Augusztus 8-án közeledő születésnapjával remélhetőleg folytathatja a szeretet üzenetének továbbadását 5 unokájának, 5 dédunokájának és mindazoknak, akiknek szerencséjük van meghallgatni inspiráló történetét.

Forrás: Aleteia

Ujhelyi Dóra

Borítókép - Fotó: Jelena Okjan | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás