2021. 06. 25.

5 tipp, ha kimerültél

Hiába tombol a nyár és hív az ezerféle program, sokan érezzük magunkat kimerültnek. Hajtás a munkahelyen, Covid utáni újraindult élet, kapcsolattartás a családdal, barátokkal…számos oka lehet, hogy kifogyóban vannak a tartalékaink. Íme 5 tipp, hogyan tudsz minőségi módon feltöltődni!

  1. Engedd meg magadnak, hogy ne csinálj semmit!

A világunk arra van berendezkedve, hogy folyamatosan hasznosnak kell lenni és akkor érezheted magad fontos embernek, ha kellően elfoglalt vagy. Ébresztő, ez nem Isten akarata! Időről időre igenis megengedhetjük magunknak, hogy pihenjünk és elengedjünk mindent. Elvárásokat, terveket, aggodalmakat – átadva Isten kezébe.

 

  1. Tölts időt Istennel!

Ha sikerült eljutnod oda, hogy már nem érzel sürgető késztetést, hogy csinálj valami hasznosat, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy Istennel vagy. Egyszerűen csak gondolj Rá, elmélkedj az igéjén vagy nyugodj meg a jelenlétében. Van, hogy semmit nem kell tenned, csak csöndben Vele lenned. Erre vágyik Ő is, szereti a társaságodat!

 

hirdetés
  1. Próbálj ki valami újat!

Gyakran a hétköznapok monotonitása miatt is fáradunk el annyira. Van egy kialakult rutinunk, amely szerint élünk – néha már robotpilóta üzemmódban –, és közben elfelejtjük, mennyi minden vár még ránk. Gondolkodj egy kicsit, mi az, amit már régóta ki szeretnél próbálni, de mindig halogattad? Festés? Evezés? Gitárleckék? Utazás egyedül? Bármi legyen is a szíved vágya, az fontos! Nem csak neked, Istennek is. Tedd kicsit félre a kifogásaid és kezdd el!

 

  1. Találkozz régi barátokkal!

Talán neked is van olyan az életedben, akit szeretsz, de csak ritkán tudtok találkozni. Mi lenne, ha egyszerűen megkeresnéd most? Egy jó beszélgetés egy régi baráttal olyan tud lenni, mint egy újjászületés – friss perspektívából láthatod az életed és az is feltölthet, ha a másikra figyelsz. Annyi ideig tartott, hogy csak online tudtunk kapcsolatot tartani – élvezzük ki, hogy végre személyesen is találkozhatunk!

 

  1. Olvass!

Számomra az egyik legzseniálisabb módja a lelassulásnak, pihenésnek az olvasás. Ilyenkor a legjobb, ha félreraksz minden digitális kütyüt és csak belemerülsz egy jó könyvbe. Akár a hűvös lakásban, akár egy pokrócon a természetben, az olvasás segíthet valóban kikapcsolódni. Bővítheted a tudásod, elkalandozhatsz távoli világokba, fejlesztheted a képzelőerőd, tanulhatsz önmagadról, a kapcsolatokról, a hitről vagy bármi másról – mindezt egy csapásra.

 

Jó pihenést! 🙂 

Borítókép - Fotó: Sam74100 | Dreamstime.com
Pontokba szedve Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás