2021. 06. 22.

#csakegygondolat – Hidd el, nem kell félned!

Mivel a félelem az elmúlt időszakban gyakran kopogtatott az ajtómon, elkezdtem gondolkodni, mi lehet az oka ennek. Persze nagyon sok minden állhat a háttérben, de íme egy ok, amely szerintem sokaknál előfordul – és van rá megoldás!

Sokan sokféle háttérből jövünk, más légkörben nőttünk fel, mások a körülmények. De az emberlétünkből fakadóan mégis rengeteg közös pont van, amelyekre – hála Istennek – együtt kereshetjük a megoldást.

Sokszor pont azért félünk, mert mi akarjuk irányítani a dolgokat. Rettegünk, hogy nem sikerül, nem úgy alakul, ahogy elterveztük és szétesik minden – mi magunk is.

De van egy nagyon jó hír! Istennek adhatjuk az életünket, ami azt jelenti, hogy többé nem kell félnünk, hogy képtelenek leszünk kézben tartani azt. Nem is kell kézben tartanunk! A megtérésünkkor is ezt tesszük, átadjuk az életünket. De azt tapasztalom, hogy ez egy olyan cselekedet, amit nap nap után érdemes megtennünk.

Végül hadd osszak meg egy idézetet Thomas Merton amerikai szerzetestől, amely szerintem remekül összefoglalja az önátadásunkban rejlő szabadság lényegét:

„A tökéletes szeretet nem ismer félelmet. Mivel mindenét odaajándékozta, semmije sem maradt, amit elveszíthetne.”

Borítókép - Fotó: Soloway | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zsolt 2021. 06. 22. 15:32

    Köszönöm szépen, nagyon szép idézet!