2021. 06. 17.

Köszönet az Apákért

Közeledik apák napja, amelyet van aki megünnepel, van, aki nem. Egy biztos: fontos hálát mondanunk nekik, értük és azért, amit tesznek. Becsüljük meg az édesapákat! Kozma Erzsébet írása. 

Köszönet Érted, aki utolsó lélegzetedig küzdöttél a családodért, aki soha nem hagytad volna el őket, ha az élet máshogy nem alakul, aki megmutattad, milyen egy egész emberöltőt egy nő oldalán eltölteni, még akkor is, ha az az emberöltő rövidebb a szokásosnál.

Köszönet Érted, aki vállaltad, hogy hetekre-hónapokra elszakadsz azoktól, akiket a világon a legjobban szeretsz, hogy megadhass nekik mindent, amire szükségük van. Tudom, hogy nagyon nehéz döntés volt, hogy szeretetből tetted, és amint lehet, vissza fogsz térni.

Köszönet Érted, aki vállaltad, hogy itthon maradsz, és megvonsz magadtól mindent, ami nem szükséges a túléléshez, hogy a gyermekeid közelében maradhass és gondoskodhass róluk, amennyire csak tudsz. Tudom, hogy ez is nagyon nehéz döntés volt.

Köszönet Érted, aki a legmegvetettebb munkát is elvállalod, mert nincs más, mert nem büdös számodra, mert a két kezed erejével is megteremted a kenyérrevalót. Aki három műszakban, aki másod-, harmadállásban, aki még otthon is éjszakánként a saját vállalkozásodban, aki a pénzkereső munka mellett a háztartásban is, aki szenvedélyesen, aki makacs önfegyelemmel, aki félig már kiégve, aki az éjszakai ringatás után is – még mindig dolgozol.

hirdetés

Köszönet Érted, hogy van időd beugrani az oviba is hazafelé. Hogy bírsz hallgatni órákon keresztül végenincs csacsogást, és még oda is figyelsz. Hogy tudod a kispajtások nevét és tudod, hogy melyik cipő kié, legalább nagyjából. Hogy van erőd és kreativitásod mesélni “csak még egyet”, hogy bírsz rohangálni, biciklizni, fogócskázni, hogy vízicsatákat vívsz, társasjátékozol, matekháziban segítesz, és mindezek után még az Édesanyjukat is csókkal köszöntöd.

Hogy tudod, hogy a gyerekek egy nap kirepülnek, ezért keményen dolgozol a házasságodért, hogy ne két idegenként álljatok majd az üres házban.

Köszönet Érted, hogy kedves vagy és erős, hogy bókolsz a feleségednek húsz évvel később is, hogy könnyekig hatódsz, amikor menyasszonyi ruhában látod a lányod, hogy megmutatod a fiadnak, milyen egy igazi úriember.

Köszönet Érted, hogy letérdelsz és imádkozol, hogy szeretsz és bocsánatot kérsz, hogy harcolsz és békét kötsz, hogy tanítasz és nevelsz.

Köszönet Érted, hogy a válladon hordozod a családodat, és erőt kérsz ehhez Attól, Akitől a családodat kaptad.

Köszönet Érted, Akivel megéri még több gyermeket vállalni, Akivel öröm átvészelni a hétköznapokat, Akivel boldogság megöregedni. Köszönet Érted, Aki mellett kivirulhat a szeretett nő, Aki védelmezel, gondoskodsz és vezetsz.

Köszönet Érted. Köszönet az Apákért.

Kozma Erzsébet

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás