2021. 06. 13.

A Jóisten fogta Eriksen kezét a mérkőzés kommentátora szerint

Alig egy nappal a történtek után is döbbenetes, ami szombat este a labdarúgó Európa-bajnokság koppenhágai mérkőzésén a dán válogatott Christian Eriksennel történt, aki eszméletlenül esett össze a pályán. Az M4 Sport kommentátora szerint Isten fogta a játékos kezét, akinek már stabil az állapota.

A Dán Labdarúgó-szövetség vasárnapi közleményében tájékoztatott Christian Eriksen állapotáról, amelyben elárulták, hogy reggel beszéltek a klasszis játékossal, aki üdvözölte csapattársait. „Az állapota stabil, jelenleg is a kórházban tartózkodik, ahol további kivizsgálások várnak rá” – áll a közleményben.

A találkozót közvetítő M4 Sport kommentátora, Varga Péter a helyszínen élte végig a megdöbbentő pillanatokat. A közszolgálati sportcsatornának nyilatkozott arról, hogy még most is a történtek hatása alatt van.

Amikor perceken múlik az élet – ima és hálaadás

„Nagyon nehéz erről beszélni, mert látott, átélt már a futballvilág, sajnos mi magyarok is tragédiát labdarúgópályán. A tragédia bizony tegnap is megtörténhetett volna és megmondom őszintén az éjszaka bevillant előttem a kép. Az elterülő, összeeső Eriksen a kifejezéstelen arcával, meredt tekintetével. Ott és akkor tényleg azt gondolta az ember a felvételeket látva, hogy tragédia is történhet. Soha nem éltem át olyat, hogy 15-20 percen keresztül kezem, lábam remegett” – árulta el az M4 Sportnak a kommentátor.

Hozzátette, hogy sokk közeli állapotba került az események hatására és most is nehéz még neki beszélnie a történtekről.

„Szerintem Eriksennek több szempontból is szerencséje volt. Egyrészt a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően és az is szerencse volt, hogy jól reagált a szívmasszázsra. Talán az sem elhanyagolható tény, hogy a kórház, ahova szállították, az csak pár száz méterre van a stadiontól.

Bizony a Jóisten fogta Eriksen kezét. Továbbá azt se felejtsük el, hogy milliók imádkoztak érte, az egész futballtársadalom egy emberként szorított miatta.

Egyébként a legfrissebb dán híradások szerint az elkövetkezendő időszakban több vizsgálat is vár a játékosra. A legjobb kardiológusok kezelik, és a mai dán sajtóban megjelent, hogy a koppenhágai kórház főorvosa elmondta, hogy határozottan azt gondolja, hogy Eriksen teljesen fel fog épülni.”

Az UEFA a találkozó után a meccs emberének választotta a dán játékost.

Forrás: M4 Sport

Borítókép - Fotó: Friedemann Vogel / POOL / AFP
Szemle

Még nem érkezett hozzászólás