2021. 06. 06.

Tények, igazságok a Bibliából a mindennapi életre

Hétköznapi nehézségek, veszekedések, önértékelési problémák és a többi: bármennyire igyekszünk, néha előfordul, hogy rossz napunk van, de ez természetes. A Bibliában rengeteg bátorító idézetet találunk ezekre a helyzetekre.

  1. Mindenki saját ajándékát kapta Istentől, az egyik ilyet, a másik olyat. (1Kor 7,7)

Biztosan sokszor előfordul veled is, hogy féltékenykedsz, irigykedsz másokra, hiszen a médiában rengeteg ember életét láthatjuk feltöltve képek, esetleg videók formájában, és nyilvánvalóan a legjobb oldalukat szeretnék mutatni, nem azt, amikor ők is lehangoltak. Képesek vagyunk azt hinni, hogy nekik tökéletes életük van és minden rendben van velük a hét összes napján, de ne felejtsük el, hogy ők is emberek! Kaptak ők is ajándékot az Istentől, és mi is, ugyanígy mindenkinek megvan a saját keresztje, amit hordoznia kell.

Lehet éppen butábbnak, csúnyábbnak érzed magad a közösségi oldalak világában, de ne feledd:

az egyik ember szépsége, okossága nem vesz el a tiédből!

Ugyanolyan értékes vagy a Jóisten számára, mint a többi gyermeke. Lásd meg magadban te is a szépet, hiszen Urunk téged is megajándékozott valamilyen csodálatos dologgal!

  1. Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon. (Lk 12,48)

Sokszor érezhetjük úgy az életünk során, hogy ez túl sok, nem bírjuk, kilátástalan a helyzetünk. És mégis itt vagyunk! Valószínűleg neked is volt már olyan időszakod, amikor egyszerűen elképzelhetetlennek tartottad, hogy ettől jobb is lehet – mégis jobb lett! Ilyenkor (is) jön képbe Isten,

aki mindig segít rajtunk és CSAKIS olyan feladatot bíz ránk, amiről tudja, hogy képesek vagyunk teljesíteni.

Ezért bízz hát te is magadban! Ha az Úr, aki a bolygókat, óceánokat és galaxisokat megteremtette, úgy érezte, hogy rád igenis szüksége van a világnak, az úgy is van! Nem véletlenül vagy itt, és az Ő szeretetével minden akadályt le tudsz küzdeni!

  1. Nincs semmi elrejtve, ami napfényre ne kerülne, és nincs titok, ami ki ne tudódna. (Mt 10,26)

Rengetegszer hangsúlyozza a Szentírás az igazságot, az igazmondást, őszinteséget. Valóban ez az egyik legfontosabb erény a megbocsátás mellett szerintem, és nem lehet elégszer felhívni erre a figyelmet. Az egyenesség elengedhetetlen kelléke az emberi kapcsolatoknak, így fejezzük ki tiszteletünket és becsületünket a másik ember iránt, valamint hogy milyen sokat számít nekünk felebarátunk.

Azonban mindenki megbotlik néha. Mindenki követ el hibákat. Éppen ezért fontos, hogy

belássuk tévedéseinket és kérjünk bocsánatot a megfelelő időben, hiszen ahogy a Biblia is írja, előbb-utóbb, de ki fog derülni, ha nem voltunk becsületesek.

Persze az is fontos, hogy a bocsánatkérés őszinte legyen, ne azért történjen meg, mert félünk, hogy a másik mikor és kitől fogja megtudni az igazságot. Erre is rá kell készülni lelkileg és tanulni pontatlanságainkból, hogy többet ne, vagy csak nagyon ritkán forduljanak elő!

4.  Ahol a kincsed, ott a szíved. (Mt 6,21)

Gondolkodtál már azon, hogy mi számodra a legfontosabb az életben? Vagy ki az? Ez mondhat el rólad a legtöbb dolgot, ez mesélhet el a legtöbb történetet. Véleményem szerint, ha Istent az első helyre állítjuk, onnantól minden a helyére kerül. Ha Ő lesz a kincsünk, Övé lesz a szívünk, elválaszthatatlanok leszünk egymástól. Ha ez így van, nagyon fontos a Vele való kapcsolattartás: ha boldog vagy, ha szomorú, ha bizakodó, ha csalódott. Ő mindig ott volt veled és mindig ott is lesz melletted, mellettünk!

Éppen ezért jól válaszd meg, „hol a kincsed”!

Ujhelyi Dóra

Borítókép - Fotó: Balazs Toth | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás