2021. 06. 03.

Ezt az imát fogják elmondani vasárnap az összes templomban

Közös imával és harangszóval emlékezünk a járványban elhunytakra június 6-án délelőtt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa felhívására. Felekezettől függetlenül kérnek mindenkit, hogy a vasárnap reggeli szertartásokon közös imádsággal és harangszóval emlékezzünk, és adjunk hálát a gyógyultakért. 

Mennyei Atyánk! Hűséges Istenünk!

A veszteség, a bezártság, a betegség, a tanácstalanság terhe sújtott minket az elmúlt időben. Gyászolunk. A Te kezedbe ajánljuk azokat, akik elmentek. Bocsásd meg bűneiket, és adj nekik örök üdvösséget! Tőled kérünk vigasztalást az itt maradóknak.
Számba vesszük veszteségeinket, keressük egymást, az újrakezdés lehetőségét, és keresünk Téged, az élet Urát és megtartóját. Kérünk, Szentlelked által mutasd meg nekünk szándékodat, amikor meg akarjuk érteni azt, ami körülöttünk és bennünk történik.
Köszönjük, hogy megtartottál minket ebben a bajban és megpróbáltatásban.
Köszönjük, hogy vannak, akik ott állnak a betegek mellett. Ők naponta azért dolgoznak, hogy megmentsék életünket a járványtól. Adj nekik továbbra is erőt, kitartást, hitet és reménységet.
Adj nekünk is erőt és figyelmet, hogy meglássuk a bajbajutottakat, és segíteni tudjunk nekik.
Mutass utat nekünk, akik ezután jobban, szebben, nagyobb hittel és szeretettel akarunk élni.
Áldd meg egyházunkat, hazánkat és minden embert, akiknek életet ajándékoztál.
Jézus Krisztus, a Te Fiad által.

hirdetés

Ámen.

Forrás: katolikus.hu

Borítókép: Thai Noipho | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás