2021. 05. 25.

Meghosszabbította jelentkezési határidejét az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Meghosszabbított határidővel 2021. június 15-ig várja a jelentkezéseket az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia a 2021. őszén induló, 10 hónapos, költségmentes és teljesen egyedülálló bentlakásos képzésére. Május 28-án, az Akadémia tájékoztatóján közelebbről is bemutatják az oktatási programot, a kollégiumi életet és a tanulmányi kirándulásokat.

A járványhelyzet miatti kedvezőtlen körülményekre tekintettel az Aquinói Szent Tamás Közéleti Ökumenikus Akadémia meghosszabbította a jelentkezési határidejét 2021. június 15-ig. Idén ősszel indul a harmadik évfolyam képzése, amire 21-30 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését várják az Akadémia honlapján. A program a képzésben részt vevő 16 fő számára teljesen költségmentesek, a hallgatók tanulmányuk során teljes ellátás mellett havi ösztöndíjban is részesülnek.

Május 28-án, pénteken 18 órakor tart tájékoztatót az Akadémia a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom Altemplomában (1056, Budapest, Március 15. tér 2.), ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a képzés felépítését, a kollégiumi életet. Szó esik majd a tanulmányi utakról, és a képzés által nyújtott további lehetőségekről. Az eseményen – természetesen az aktuális járványügyi előírásokat betartva – személyesen találkozhatnak az érdeklődők dr. Osztie Zoltán atyával, az Akadémia alapítójával és Kazatsay Ádám operatív igazgatóval, akik szívesen válaszolnak a helyszínen feltett kérdésekre is.

Bővebb információt ide kattintva találtok, míg jelentkezni itt tudtok. Az ökumenikus akadémia Facebook-oldalát is érdemes felkeresni.

hirdetés
A képzésről bővebben

Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet – ezen értékek mentén alakult az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia 2018-ban azzal a céllal, hogy képzése során hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretet megerősítse, és értelmiségi generációt képezzen ki a társadalom és a közélet javára. A nemzetközi szinten is egyedülálló képzési struktúra kiválóan alkalmas az elmélyülés és az aktív élményszerzés közötti tökéletes egyensúly megteremtésére, melynek köszönhetően a hallgatók nem csak sokrétű tudásban, önismeretben, hanem a hitben és a kapcsolataikban is gyarapodnak.

A 10 hónapos program három alappillére a tíz tanulmányi modul, az oktatási egységeket megszakító tanulmányutak és a bentlakásos kollégiumi élet. A széleskörű képzés a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedi. Kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű képzés biztosítása, ennek megfelelően az oktatók a szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok (többek között például Dr. Csath Magdolna, Balog Zoltán, Dr. Freund Tamás). Az oktatási egységeket a határon túli magyar területekre és belföldre irányuló tanulmányutak teszik még élménygazdagabbá. Ezek az utak segítenek, hogy erősödjön a diákok nemzeti identitása, az összetartozás tudata. Végül szintén fontos alapelve az Akadémiának, hogy a közösségi lét és az együttélés jelentősen befolyásolja a tanulmányokat, a világnézeti és lelki fejlődést, ezért a program is bentlakásos rendszerű, szakkollégiumi formában zajlik a piliscsabai intézményben.

A diákok a képzést elvégezve egyházi és közéleti személyek ajánlását kapják és egy olyan civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak hazánkban és az egész Kárpát-medencében, amit a mai társadalmi viszonyok mellett más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosíthat.

(Támogatott tartalom)

 

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás