2021. 05. 06.

Bár üres csészéből, de mindig tudok önteni

Anyaként rengeteg tanáccsal találkozol a neten, hogyan lehetnél jobb, több. Bethany McDonald vakon hitt ezeknek a tippeknek, azonban mégsem járt sikerrel. Az ő történetét olvashatjátok, melyet a Love What Matters oldalán osztott meg.

Rengeteg énidővel és öngondoskodással kapcsolatos tartalmat látok az anyukás oldalakon, amelyeket követek, és a legtöbbel teljesen egyet tudtam érteni. 

A kifejezés, amit a legtöbbször láttam felbukkanni, a következő volt: „Nem tudsz üres csészéből önteni.”

Amikor ezt először megláttam, fejen ütött, akárcsak a 20 hónapos gyerekem egy műanyag golfütővel. Azt gondoltam: ó te jó ég! IGEN! EZ! NEM TUDSZ üres csészéből önteni. Pihennem kell és újratölteni a rendszert, AZTÁN tudok ott lenni a gyermekeim mellett. 

Azonban a gyermekeimnek nem jött át az üzenet…

A legkevésbé sem érdekelte őket, hogy mennyi folyadék van a kis csészémben. Szóval miközben mantráztam magamban, hogy nem tudok üres csészéből önteni, könyörögtem a férjemnek egy kis pihenésért. Sírtam, hogy csendre és békességre vágyom. Kértem Istent, hogy adjon egy kis szünetet vagy szabadságot, valami győzelmet vagy akármit. Hiszen nem tudok üres csészéből önteni. 

De a gyerekeim továbbra is püfölték a fürdőszoba ajtaját, nasit követeltek, figyelmet, hogy nézzem meg, milyen magasra tudnak ugrani, vagy a legújabb grimaszt, amit kitaláltak, vagy az új játékukat, amit a nappali közepén a földön rendeztek be párnákból. 

Körbe és körbe rohangáltak, fülsüketítően ordítottak, labdákon ugráltak és birkóztak a testvérükkel, holott pontosan tudták, hogy nem szabad. Ijesztően sokszor estek le a bútorokról, olyan dolgokat ettek, amiket nem kéne és hatalmas kupit hagytak maguk körül. 

A csészémet MINDIG üresnek éreztem és valahogyan MÉGIS tudtam tovább önteni belőle. 

Aztán egy nap, rengeteg „Uram, képtelen vagyok erre! Hogyan öntsek egy üres csészéből? Hisz olvastam az interneten.” panasz után valami elkezdett derengeni.

Anyaként pontosan erre vagyok elhívva. 

Bár egész életemben ismertem ezt az igét, de az anyaság kellett, hogy új fényben lássam és megértsem: 

„De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.” 2 Kor 12,9-10

Tudok önteni üres csészéből is. Valójában, amikor a csészém üres, az a legjobb, ami történhet velem. Amikor a legüresebb vagyok, akkor tud Isten csordultig tölteni az Ő erejével, ami csak Krisztustól jön. 

Amikor egyáltalán nem tudok magamra támaszkodni, akkor tudok RÁ támaszkodni. Ez pedig végtelenül jobb.

 

Borítókép: Mykola Kravchenko | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás