2021. 04. 28.

4+1 dolog, aminek örültem volna, ha elmondják a megtérésem után

Postaládánkba egy 16 éves fiatal lány, Adri remek írása érkezett arról, mikről lett volna jó tudnia a megtérése után, milyen nehézségei lehetnek a keresztény életnek. Talán, ha ezekről többet beszélnénk, több fiatal maradna az egyházban egy-egy csalódás után is.

Sokszor vita tárgya, hogy miért nincsenek keresztény fiatalok a templomokban, az utcán, a nagyvilágban. Válaszokat keresünk, ám a megoldásokat félünk mi magunk megteremteni. A fiatalok félnek az egyháztól, az egyház pedig nem tudja, hogyan közeledjen a fiatalokhoz. És bár az interneten számtalanszor firtatott téma a világ és az egyház mentalitásának összeférhetetlensége a kamaszokra nézve, a két világszemlélet harmonizálása nem lehetetlen.

Pár éve örültem volna, ha valaki megosztott volna néhány ,,warning labelt” :

  1. Hinni könnyű, bízni nem mindig

A bizalom a legfontosabb egy kapcsolatban, igen, még az Isten-kapcsolatban is. Nem okoz nehézséget addig, amíg nem kell mindenünkkel Jézusba kapaszkodnunk. Még ha az eszünkkel hisszük is, hogy Isten nem engedi, hogy elessünk, nehéz bíznunk a kezében, mely elkapna, ha megbotlanánk.

  1. Amit Isten kér, nem könnyű, de…

Amit Isten kér, néha nem könnyű, de minden szándéka a te boldogságodhoz vezető út, mely néha könnyekkel kövezett. Az Ő akarata esetenként  a legnagyobb szenvedést jelenti, de a felfoghatatlan örömöt vonja maga után ,,…s Isten letöröl szemükről minden könnyet.” (Jel. 7,17)

hirdetés
  1. Nem elég hinni

,,Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát…” (Mt 7,21) – ez az előző ponthoz köthető, hiszen ismét Isten akaratának teljesítésének fontossága körvonalazódik. Erről keveset beszélünk, hiszen mindenki a kereszténység csupán szép oldalát szeretné látni.

Sokáig magam sem értettem, mit jelent azt tenni, amit Isten kér tőlem. Sokáig nem akartam azt tenni, amit vár tőlem. Sokáig képtelen voltam elfogadni az Ő akaratát. Aztán, ahogy lassan összetörtem saját magam, rájöttem, Isten azért engedi ezt meg, hogy összerakjon. Elvesz tőlünk személyeket, engedi, hogy egyedül legyünk, azért, hogy megengedhessük neki: közel jöjjön hozzánk, hiszen csak akkor tudjuk meg, hogy mennyit is jelent Jézus, mikor nincs másunk Rajta kívül.

  1. Sokan elutasítanak majd

,,Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.” Jn 15,18

Ha a mindenség Ura, aki a napot felébreszti, aki a halált legyőzte, a te oldaladon van, miért érdekel, ha egy ember ellened fordul? Ne az fájjon, hogy téged nem szeretnek, hanem az, hogy Jézust, aki értük is szenvedett, gyűlölik. Emelt fővel járj és soha ne szégyelld azt, aki jobban szeret téged saját magánál.

+1 Jézus lecsendesíti a vihart

A vihar sokszor nem körülöttünk, hanem bennünk van. Jézus 2000 évvel ezelőtt  bárkába szállt ahhoz, hogy lecsendesítse a vihart, ma nekünk is be kell engednünk életünk csónakjába, szívünk legszelesebb részeire, hiszen csak így lehet valódi nyugalom létünk legapróbb szegmenseiben is.

Borítókép - Fotó: Bogdan Sonyachny | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás