2021. 04. 20.

Kezdj neki! Lelki adoptálj!

Mi ez a lelki adoptálás? És mégis miért kellene elkezdenem? Egyáltalán végig fogom tudni csinálni? Mi van akkor, ha nem vagyok eléggé kitartó? – Ne parázz! Ez a cikk pont azért készült el, hogy neked bátorítást adjon és megválaszoljon pár kérdést. Egy olvasónk igazán értékes vendégírását közöljük.

A lelki adoptálás egy ima. Kilenc hónapon (azaz 40 héten) keresztül imádkozol egy olyan gyermekért, akit a szülei abortusz általi halálra ítélnének. Nemcsak a babáért, hanem a szüleiért is imádkozol, azért, hogy ezek az emberek merjék az életet választani. Egy számodra tetszőleges napon leteszed a fogadalmat (igen, fogadalom is van hozzá), és onnantól kezdve 9 hónapon keresztül minden nap elmondasz a babáért meg a szüleiért egy tized rózsafüzért a hozzá tartozó titokkal együtt, valamint a napi imát.

Most lehet, hogy egy pillanatra lefagytál, vagy azt gondolod, hogy neked ez egyáltalán nem fog menni. Én pontosan ugyanezt gondoltam és éreztem, amikor először hallottam a lelki adoptálásról. Egy nyári táborban egy beszélgetés során került szóba ez az ima. Sok barátom, ismerősöm ennek hatására letette azon a nyáron a fogadalmát és elkezdte a „baba-imát”. Bennem kétségek voltak: „Mi van, ha elfelejtek imádkozni? Mi lesz akkor, ha nem tudok teljes szívvel imádkozni?” Nem mertem elkezdeni akkor. Két hónapon keresztül formáltam magamban ezeket a kérdéseket és az összes kétségemet. Végül szeptember első vasárnapján örökbe fogadtam lélekben egy magzatot. Sokat imádkoztam a nyár alatt, hogy kitartóan végig tudjam csinálni ezt a kilenc hónapot, lélekben nagyon erősen készültem rá.

A rengeteg Istennel átbeszélgetett este segített abban, hogy egy pillanatra se veszítsem el a hitemet.

A kilenc hónap alatt egyszer sem fordult meg a fejemben az a gondolat, hogy én ne tudnám teljesíteni ezt a kihívást. Igen, számomra ez egy kihívás is volt, mivel soha azelőtt nem végeztem még olyan imát, ami a „baba-imához” hasonlítható felelősséggel járt volna. Igazából az esti és reggeli imákon kívül nem igazán imádkoztam. (Szerencsére ennek hatására ez megváltozott.)

A 40 héten át tartó ima alatt sokat segített nekem egy applikáció (powerbank for life: Androidon és iOS-en is elérhető, van magyar nyelven is). Minden információt megtalálsz ott a lelki adoptálásról. Megtudod, hogy bárki elkezdheti, bármikor, amikor csak jónak látja. Csinálhatod csoportosan vagy egyénileg is. Nekem nagy erőt adott, hogy nem egyedül tettem le a fogadalmat, hanem közösen imádkoztunk. Ezen kívül az applikációban megtalálod a fogadalomtétel szövegét a napi imával együtt. Minden naphoz találsz egy-egy elmélkedés részt, ami mindig az éppen aktuális titokhoz kapcsolódik, ez tartalmaz egy kis buzdítást is. Mindezen felül minden héthez tartozik egy tanúságtétel. Ezek számomra nem mindig kapcsolódtak a lelki adoptálás témájához, de motiváló erő volt nekem a nehezebb heteimben, mert tudtam: a hét végén vár rám egy újabb élettörténet. Egyetlen negatívuma van a napi elmélkedéseknek és a tanúságtételeknek, hogy olykor rossz, egyenesen érthetetlen a magyar fordításuk. Van, akinek ez sokat vesz el az „élményből”.

Ha neked is kétségeid vannak, mint nekem voltak, akkor azt tanácsolom, hogy keress magad mellé egy társat, barátokat, vagy buzdítsd a közösségedet, családodat és vágjatok bele közösen!

Jó dolog, ha szánsz egy kis időt magadra és a Jóistenre, mielőtt elkezded az imát, hogy megerősödj Általa.

Nekem két hónap volt ez az idő, lehet, hogy neked rövidebb vagy éppen hosszabb lesz. No para! Végül, de nem utolsó sorban, mielőtt belevágsz a lelki adoptálásba, menj el gyónni és áldozz, hogy tiszta lélekkel és Jézus által megerősítve indulhass el.

Nem állítom, hogy minden pillanata egy gyönyörű mámoros lelki utazás lesz, de a várandósság sem egy nehézségektől mentes időszak. Néha nehezen szántam rá magamat az imára, volt, hogy csak ledaráltam az egészet, de mindig ott volt motiváló erőként, hogy ezt egy apró gyermekért és a szüleiért teszem. Ez adott akkora erőt nekem, hogy újult erővel folytassam. Sokat segített az applikáció is, mert nyomon tudtam követni a baba fejlődését hétről hétre. Minden héten egy új 3D ultrahangos képet nézhettem meg a gyermekről, vagy láthattam, hogy mekkora már az édesanyja pocakja.

Én hiszem, hogy a gyermek, akiért akkor imádkoztam megszületett és boldogan él a családjával. Azt is hiszem, hogy most a második „babám” is meg fog születni és rá is egy boldog élet fog várni a Jóisten tenyerén. Ezért buzdítalak Téged, hogy vágj bele és kezdd el! Ne aggódj, a Jóisten Veled, Veletek van és segíteni fog Neked véghez vinni. 

 

Wehner Johanna

Borítókép - Fotó: Fizkes | Dreamstime.com
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás