2021. 04. 20.

Isten írt egy könyvet – Egy videó, amely után új perspektívában látod a Bibliát

Ha belegondolsz, nem lenyűgöző, hogy Isten írt egy könyvet, amely bármikor elérhető számodra? Ez nem egy egyszerű könyv, hanem egy ablak. Ez töri át a falat egy másik világba: a valódi, maradandó világba. John Piper amerikai teológus és lelkipásztor videója egy új, lelkesítő perspektívát ad a Bibliáról.

„Isten írt egy könyvet. Ennek a valósága minden alkalommal lenyűgöz, amikor megállok ezen gondolkodni. Oldalak és oldalak Istenről. Az Ő szavai, gondolatai, szíve van ezeken a lapokon, csak néhány centire tőlünk. Olvashatom, amikor csak akarom. Az egyik legfontosabb dolog, amit csak tehetünk. Értékesebb mindennél, bármink is legyen.

Mégsem mindig ezt látjuk és érezzük, amikor kinyitjuk a Bibliánkat. Gyenge, fáradt, összezavarodott elmével olvassuk és néha csak egy unalmas portrét látunk. De ez nem egy portré, hanem egy ablak!

Ez töri át a falat egy másik világba. A valódi, maradandó világba. Ezen az ablakon keresztül ragyog be az isteni fény, amely mindent megváltoztat körülöttünk.

Mindannyian tudjuk, hogy Isten megismerése nem könnyű út. A fegyelem és az elhatározás fontosak, de valami többre van szükség. Ő képes a szavai által megeleveníteni a mi unott-halott lelkünket és megszabadítani a bűn fogságából. Ő megvigasztalja az elcsüggedtet, inspirálja a bátortalant, vezeti az összezavarodottat.

hirdetés

Ha nem olvasom a Bibliám, hogyan is készíthetném fel magam arra, hogy örökké Vele legyek?”

 

A teljes videó magyar felirattal:

 

Forrás: You Tube – Desiring God

Borítókép - Fotó: https://www.dreamstime.com/tutye2001_info
Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás