2021. 03. 31.

Ima, hogy mindent át tudjunk adni Istennek

Ahhoz, hogy átadjunk minden minket érintő dolgot Isten kezébe, előbb jó, ha felidézzük, milyennek ismerjük Őt. Erről szól Henri J. M. Nouwen holland pap és író nagyszerű imája.

Uram, 

segíts, hogy rád függesszem a tekintetemet. Te vagy az isteni szeretet megtestesülése, te vagy Isten végtelen könyörületességének kifejeződése, te vagy az Atya szentségének látható megnyilvánulása. Te vagy a szépség, a jóság, a szelídség, a megbocsátás és az irgalom. Benned minden megtalálható. 

Rajtad kívül semmi sincs. Miért is keresgélnék máshol, vagy mennék máshová? Az örök élet igéi nálad vannak, étel és ital vagy, te vagy az Út, az Igazság és az Élet. te vagy a sötétségben világító fény, a tartóra tett lámpa, a hegyen épült ház. Te vagy Isten tökéletes Ikonja. Benned és Általad megláthatom a mennyei Atyát, s veled eljuthatok hozzá. 

hirdetés

Te Szent, Szép, Dicsőséges, légy az én Uram, Szabadítóm, Megváltóm, Vezetőm, Vigasztalóm, Reményem, Örömöm és Békém! Neked akarom adni mindazt, ami vagyok. Hadd legyek nagylelkű, ne fukar vagy tétova. Hadd adjak neked mindent – mindent amim van, amit gondolok, teszek és érzek. Mindez a tiéd, Uram. Kérelk, fogadd el és tedd teljesen magadévá. 

Ámen. 

 

Forrás: Henri Nouwen – Szeretett vagy 

Borítókép - Fotó: Stevanovicigor | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás