2021. 03. 24.

A gyermeki bölcsesség

A Rólam. Mindenkinek rovatunkban olvasóink tanúságtételeit és történeteit osztjuk meg veletek. A következő írás is így született; egy megható történet a gyermeki bölcsességről. 

Sokszor felfigyeltem már arra, hogy a gyerekek milyen bölcsességeket tudnak mondani. Gyakran megdobogtatják szívünket olyan felfedezésekkel, amiket mi a felnőtt világunkban képtelenek vagyunk észrevenni. Nem hibáztathatjuk magunkat, hiszen ez jár a felnövéssel, de néha jó érzés újra megtapasztalni a gyermeki világ által a mindennapi kis „csodákat”.

Sok ilyen kis csodát köszönhetek kisöcsémnek, akivel nagy korkülönbség van köztünk. Meg szeretnék osztani egyet ezek közül.

Egyik este, fültanúja voltam annak, ahogy az öcsém meséli édesanyámnak, hogy ő minden este, elalvás előtt kitalálja, hogy miről szeretne álmodni. A párbeszéd során ez a mondat ütötte meg a fülemet:

hirdetés

„Amikor engem Isten megteremtett, sok borítékot adott, amikben álom volt, hogy mindig tudjak álmodni.”

Hosszú órákig nem tudtam máson gondolkodni, csak ezen. Elöntötte a szívemet a melegség és a hála, amiért egy kisgyermek, aki pár éve él közöttünk, ilyen tanúságot tesz Istenről és az Ő szeretetéről. Hiszen Isten, a mi Atyánk valóban ilyen. Ő annyira szeretett minket, hogy azt akarta, hogy megtapasztaljuk a legnagyobb boldogságot, ezért életet adott nekünk. Azt akarta, hogy a földi életben mi is megtapasztaljuk a tökéletességet. Így hát jól telerakta szívünk tarisznyáját álmokkal, és felkészített az utunkra, a földi életre. 

Mindannyiunknak vannak álmai, vágyai. Kinek nagyobbak, kinek kisebbek. Ezek mind a földi boldogságot szolgálják.

Most, ebben a nehéz időszakban nem könnyű megtalálni az apró örömöket. Sokan vesztettek el szeretett hozzátartozót, munkahelyet, lakhatást, reményt. Szürke hétköznapok, online találkozások, maszkos mosolyok vannak a hátunk mögött. De egy biztos: Isten azt szeretné, hogy mindig legyen egy kis boríték, amit előkaphatunk, és folytathatjuk/újrakezdhetjük az álmodást. Adjunk hálát neki ezért, és kérjük, hogy mutassa meg azokat az új álmokat!

 

Borítókép: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Rólam. Mindenkinek.
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás