2021. 03. 11.

Szükséged van egy kis szünetre az online oktatásban?

Az utóbbi időszakban rengetegen hozzászokhattak az otthoni, ráadásul online tanuláshoz. Ez pedig a gyerekeknek és a szülőknek is nagy kihívást jelent. Az Aleteia keresztény honlapon az egyik anyuka remek tippeket fogalmazott meg azzal kapcsolatban, ha mégis egy kis szünetre vágynánk az online iskolában.

Ebben leírja, hogy semmi gondja nincs az otthoni tanulással, amelyben neki és hét fiának már egy évtizede része van. Szereti is az internet adta lehetőségeket, amelyek sokszor megkönnyítik a gyermekek számára is a tanulást. Azonban már kezd belebetegedni a képernyő bámulásába, és abból is elege van, hogy a képernyőket bámuló gyerekeit nézi. Valószínűleg sokan érezhetnek hozzá hasonlóan, hiszen alapvetően nem arra rendezkedtünk be, hogy így teljenek az iskolás évek.

Ezért döntött úgy a cikk írója családjával, hogy 10 nappal azelőtt a szó szoros értelmében kihúzza a csatlakozót a virtuális világból. Bár a tavaszi szünethez még korai volt az idő, de úgy érezték, hogy mindenképpen kell egy kis kikapcsolódás – természetesen engedélyt kértek arra, hogy a feladatokat később pótolhassák be –.

hirdetés

Helyette három kérdés szőtte át a napjaikat: „Ez igazi? Ez jó? Ez gyönyörű?”

Ha ezek közül a kérdések közül akár az egyikre is „igen” volt a válaszuk, akkor örömmel vágtak bele. Hiszen a különböző tevékenységek kéznél vannak az online világ túl is. Legyen szó olvasásról, társasjátékozásról, zenehallgatásról, tűzrakásról vagy bármiről, ami kiszakít bennünket az internet világából.

Aztán hozzátette, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy az online órák nem lehetnek igaziak, jók vagy gyönyörűek. Épp ellenkezőleg, csupán egy kis szünetre volt szükségük ettől a közegtől.

Összegzésként pedig elárulta, hogy teljesen megérte ez a kis kikapcsolódás. Jelenleg friss festmények töltik ki a falaikat, verseket írtak gyermekeikkel, a klasszikus irodalomról beszélgettek és a havas erdőkben sétálgattak. Aztán néhány nap után visszatértek az online órákhoz, de ez a szünet épp azt segítette számukra, hogy megújult erővel fejezzék be ezt az évet.

Néha számunkra is segítség lehet a nagyböjt során különösen is, ha kicsit kiszakadunk az online világból és keresünk valami más elfoglaltságot is gyermekeinkkel vagy családunkkal!

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Anna Kraynova | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás