2021. 03. 11.

900 km hosszú kerékpáros zarándok-úthálózaton tekerhetünk

Különleges élményben lehet részünk, ha nyeregbe pattanunk és követjük a SacraVelo kerékpáros zarándokútakat. A projekt keretében közel 900 km hosszú, határokon is átnyúló kerékpáros úthálózatot jelöltek ki a Duna térségében.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Duna-menti magyar és szlovák megyék, valamint két települési önkormányzat fogott össze, hogy megvalósítsanak egy egyedülálló turisztikai kezdeményezést. Nem titkolt céljuk a turizmus fellendítése, mindamellett, hogy a természeti és kultúrális örökségekben gazdag térség kincseit még népszerűbbé tegyék.

A közel 900 km hosszú biztonságosan használható kerékpáros úthálózat mentén többszáz szakrális zarándokhely, látnivaló is megtalálható; katolikus, evangélikus, református templomok, emlékhelyek és zsinagógák is. A programban résztvett Győr-Moson Sopron megye, Komárom-Esztergom megye, Pozsony megye, Nagyszombat megye, Szil község és Bacsfa község. 

hirdetés

A kijelölt útvonalak közül a kezdeményezés honlapján tudunk választani, és interaktív térképeken követketjük nyomon őket, vagy a SacraVelo alkalmazással. Tematikus útvonalak közül is választhatunk, összesen nyolc ilyen található pl.: Krisztus követése; Mária nyomában; Luther Márton-út, mely nevek utalnak az út során található látnivalókra. De a programban résztvevő megyék is összeállítottak útvonaljavaslatokat, ezeket is érdemes böngészni. 

 

Borítókép: Oleg Troino | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás