2020. 05. 08.

Határon átívelő kerékpáros zarándokút épül

Határon átívelő, mintegy 800 kilométeres kerékpárút-hálózat jön létre, melynek  fejlesztése Komárom-Esztergom megyében most kezdődött el.

Megkezdődött a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat Komárom-Esztergom megyei szakaszának kiépítése – írja a Magyarépítők.hu. A 241 kilométeres nyomvonal 38 települést érint, Komárom-Esztergom megye magyar-szlovák együttműködéssel, Győr-Moson-Sopron, Nagyszombat és Pozsony megyével közösen valósítja meg az új turisztikai projektet.

A SacraVelo egyik nagy előnye, hogy kis településeket is turisztikai célponttá tesz. A megyei nyomvonal gerincét az öt Mária-kegyhely összekötése és bemutatása képezi. A szakrális látnivalók közelében 11 helyszínen kerékpáros pihenőhelyeket létesítenek, négynyelvű információs táblákat helyeznek ki, valamint weblapot és mobilapplikációt is készítenek.

Az országokon átívelő kerékpárút már meglévő kerékpárutakat és kis forgalmú közutakat is magában fog foglalni, így összesen mintegy 800 kilométer hosszú zarándokút-hálózat jön létre, amely összekapcsolja a térségben már meglévő nemzetközi EuroVelo kerékpárutakat.

Forrás: Magyarépítők

Borítókép - Fotó: dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás