2021. 03. 04.

Holnap dönthet az MKPK a szigorításról

Közleményben tájékoztatta a híveket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, amelyben elmondta, hogy várhatóan holnap születhet döntés az új rendelkezésekről.

„A ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve kérjük, hogy a nagyböjti imádságainkat ajánljuk fel egész népünkért, különösen azokért, akik a világjárványban érintettek, kiemelten azokért, akik az egészségügyi és a szociális szférában, illetve a mindennapi élet területein most is értünk dolgoznak.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a COVID-19 járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, majd azok részleteinek ismeretében, várhatóan a holnapi napon adja ki rendelkezéseit, amelyek iránymutatásul szolgálnak majd hívő közösségeinknek és intézményeinknek.

A járványhelyzetben segítő szeretettel figyeljünk idősebb és veszélyeztetettebb embertársainkra, kiemelten legyünk figyelemmel a járványügyi előírásokra és felelősen tartsuk be azokat.

hirdetés

Budapest, 2021. március 4.

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Titkársága”

A 777 is elküldte a kérdéseit korábban a mai bejelentésekkel kapcsolatban az MKPK-nak, amelyre azt a választ kaptuk, hogy a közleményben igyekeznek majd ezt megválaszolni.

  • A mai bejelentések tükrében tervez-e szigorítást az MKPK az eddig meghozott intézkedéseken túl?
  • Ha igen, akkor ezek milyen hatállyal és egyelőre meddig lépnek érvénybe?
  • Tavaly már átéltünk egy bezárást a nagyböjti időszakban, amely kiemelten fontos a katolikus emberek számára. Idén sem túl jók egyelőre a kilátások. Ennek ellenére mekkora esélyt látnak arra, hogy a húsvéti ünnepeket és a Feltámadást közösségben, templomainkban ünnepeljük?

Forrás: katolikus.hu

Borítókép - Fotó: Boggy | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás