2021. 02. 21.

„Visszatérőben a vallás fontossága Amerikába?”

Ezzel a címmel készített az Egyesült Államokban népszerű Ben Shapiro interjút az Apple Podcast toplistán 17 héten át élen álló műsor készítőjével, Mike Schmitz katolikus pappal, aki Bibliaolvasó podcastjével vált ismertté.

Ahogy arról korábban a 777 felületén is írtunk, mindenki meglepetésére a „The Biblie in a Year” („A Biblia egy év alatt”) című podcast volt az Apple toplistáján az első helyezett, és egészen 17 héten keresztül állt a toplista élén. A podcastet Mike Schmitz katolikus pap vezeti, aki a közösségében ifjúsági lelkészként dolgozik. A szerzetes a Bibliát olvasva ad teológiai és történelmi magyarázatokat.

Az epizódok a New York Times és Ben Shapiro podcastjét is lekörözték, politikai és mainstream médiaügynökségek műsorai mellett. Ben Shapiro pedig ezúttal interjút is készített az atyával, amelyben arról is beszélgettek, hogy vajon milyen szerepet játszik a szabad akarat a hitben, és vajon újra visszatér-e a vallás fontossága Amerikába.

Shapiro megemlítette, hogy Mike Schmitz podcastje 17 héten keresztül volt a toplisták élén az Apple-nél. Hozzátette, ez az első Bibliával kapcsolatos műsor, amely valaha is ilyen népszerű volt.

hirdetés

„Azt hiszem, a műsorokban nagyon sok szempontból kiderül, hogy nem voltam egyedül azzal kapcsolatban, hogy szorongtam amiatt, ami körülöttünk történik”

– mondta Mike atya. „Azt gondolom, hogy sokakat megérint ez a téma.”

Az interjú itt nézhető vissza angol nyelven:

Forrás: ChurchPop

Borítókép - Fotó: Flynt | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Nagy Ervin 2021. 02. 22. 11:39

    Hozzászólások:
    02/20 Neszéjesnek titulál a böngésző,erre jött egy jelzés
    02/21 Kissé gúnyos megjegyzés,hogy a délvidéki magyarokról is meg kellene emlékezni.
    02/16 1 mondat.
    02/15 F hosszabb gondolata.
    Gratulálok,ti csak írni szerettek,de a visszajelzés nem érdekel benneteket,sőt még zavar is. Pedig nagyon sokat lehet tanulni belőle,már akinek van értelme hozzá.
    Ez mostanában van csak így ,régebben írtak ide,több gondolatot is.