2021. 02. 19.

Ismét önzetlenül jótékonykodott a horvát labdarúgó

Ante Rebic horvát válogatott labdarúgó nem veri nagy dobra jótékonykodásait, de kiderült, hogy pár éve kifizette szülőfaluja teljes lakosságának minden adósságát, továbbá a napokban egy nehéz helyzetbe kerülő autista gyermekekkel foglalkozó intézmény 3,5 milliós tartozását rendezte.

Szerencsére egyre sűrűbben hallunk arról, hogy sportolók jótékonykodnak, akik így nem csupán a pályán, hanem azon kívül is példát mutathatnak számunkra.

„Amikor te böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.” (Mt 6,18)

Ante Rebic-re, az AC Milan és a horvát válogatott labdarúgójára passzol a fenti szentírási idézet, ugyanis nem terjeszti, hogy éppen kinek adakozik. Azonban a másik fél elárulta legutóbbi tetteit is. A 27 éves sportoló a horvát-bosnyák határhoz közeli Donji Vinjani nevű kisfaluból származik, ahonnan egészen a világbajnoki döntőig jutott el, és ma már Európa topbajnokságaiban szerepelhet. 2018-ban írták róla, hogy szülőfalujában nagyjából 500 ember él és mindannyiuknak kifizette a hiteleit.

hirdetés

„Soha nem felejtette el, hogy honnan jött, pedig már 19 évesen Firenzébe költözött, ahol a Fiorentina játékosa lett” – nyilatkozta róla legjobb barátja, Lovro Sindik még korábban a horvát médiának.

Bár önzetlen cselekedetére Rebic nem hívta fel a figyelmet, mégis kiderült, hogy nem egyszeri volt az eset, amikor másra is gondolt.

Ezúttal az egyik kelet-horvátországi település autista gyermekekkel foglalkozó intézményének adományozott három és fél millió forint körüli összeget, amikor hallotta, hogy ennyi pénzre lenne még szükségük, mivel nehéz helyzetbe kerültek.

Ez az önzetlen cselekedet számunkra is példa lehet, hogy a nagyböjtben különösen is figyeljünk azokra, akik segítségre szorulnak körülöttünk.

Forrás: sportbible.com

Borítókép - Fotó: Marco Canoniero | Dreamstime.com
Ép testben ép lélek Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás