2021. 02. 06.

Több mint hatszáz üzenetet írt egy édesapa a lányának, hogy erőt adjon neki

Van valami gyönyörű és egyedi egy apa-lánya kapcsolatban. A lányok úgy gondolják, hogy az ő édesapjuk a legjobb a világon, és erős oszlopként mellettük áll a nehéz időkben. Jó példa erre az az amerikai édesapa, aki hosszú ideig különleges módon tartotta a lelket a lányában.

Chris Yandle nemrég egy interjúban mesélte el őszintén, hogy úgy érezte, nem tudja kifejezni eléggé a szeretetét lánya iránt. Hiába akarta jobban megmutatni hogy mellette áll – nem tudta, hogy ezt milyen módon tegye meg. Úgy érezte, hogy nem elég jó édesapa. Miközben a család folyamatosan költözött a munkája miatt, ő azon a szívfájdító felismerésre jutott, hogy elérte a sportolói pályafutása csúcsát a főiskolai atlétikában – ráadásul elvesztette munkáját is.

Ezután Yandle szerencsére az energiáit a családjára fordította. Ő és a felesége, Ashley a saját fiatalkori tapasztalataiknak köszönhetően észrevették, hogy a lányuk a depresszió jeleit mutatja. Ezért, hogy tudassa vele, mellette van, elhatározta, hogy ír egy kis üzenetet és beleteszi a lánya uzsonnás dobozába. Ez hamarosan napi szokássá vált, az üzenetek száma mostanra meghaladta a hatszázat.

Ezek az üzenetek nemcsak azért íródnak, hogy támogassák a lányát, hanem azért is, hogy arra motiválják, hozza ki magából a legjobbat. Mint például ez: „Bizonyosodj meg róla, hogy többet teszel a világért, mint amennyit a világ tesz érted.”

hirdetés

2018-ban az édesapa elhatározta, hogy összegyűjti a rengeteg kézzel írott üzenetet egy könyvbe. Ezzel nemcsak más szülőket tud motiválni, de a gyűjteménye az elgondolkodtató és vicces üzenetekkel egy állandó emlékeztető lesz arra az erőre és szeretetre, amelyet Yandle a lányával való kapcsolatára fordított.

Ma a hetedikes Addison még mindig kap üzeneteket az édesapjától, annak ellenére, hogy az órái online vannak. A hagyományt és a szeretetteljes üzeneteket a járvány sem tudja megtörni!

Forrás: Aleteia

Fordította: Sebestyén Eszter

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime (Illusztráció)
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 02. 06. 19:14

    “A lányok úgy gondolják, hogy az ő édesapjuk a legjobb a világon” Ez nagyon jó. Tudod e,hogy az apa nagyon befolyásolja a lánya istenképzetét,amit annyájéval egészít ki.A fút pedig az anyja istenképzete ejti rabul,kiegészítve az apjáéval. Ez odáig tud mennei,hogy Istent úgy látják mint egy jó szülőt,akire vágynak. Ezt az apró érzelmi befolyást nagyon nehéz észre venni. Egy nő ha helyén van mindene,nagyon nehezen érti meg,hogy az elsőszülötteket mért kellett megölni,az pedig,hogy az állatokat is,felfoghatatlan számára.Ez egy férfi világhoz erősen kötődő férfinek,nem probléma.
    Az ellenekző eset,mikor az apa nagyon rossz a lányához (vagy a fiához). Ilyenkor annyira tud azonosulni az agresszorral,hogy átveszi annak módszereit,amit nem tart bűnnek. Ezt csak azért említem meg (semmi köze a cikkhez),mert fordítva is igaz. Azaz amit én nem tartok bűnnek,azt Isten sem tartja annak.
    Messze kalandoztam,ám ha valaki olyan szerencsés,hogy egy igazi szerető apa neveli és gondoskodik róla,annak egy egészséges istenképe van (hacsak el nem rontja valki /valami ami erősebb az apjánál)