2021. 02. 04.

Zsoltár Isten szabadításáról

Szoktad olvasni a zsoltárokat? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy elkezdd! Fantasztikus igazságokat jelentenek ki Istenről, mindamellett remek alapot szolgáltatnak a kötött imádságokhoz. Ha már elfogytak a szavaid, akkor olvass el egy zsoltárt, és imádkozz azzal! Most a 34. zsoltárt hoztuk nektek, ami arról szól, hogy Isten megsegíti az övéit.

Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám. Az Úrral dicsekszik lelkem. Hallják ezt az alázatosak, és örülnek. Hirdessétek velem az Úr nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!

Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.

Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk. Kiáltott az elesett, az Úr meghallgatta, és minden bajából kiszabadította. Az Úr angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket. Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. Féljétek az Urat, ti, szentjei, mert nem szűkölködnek az istenfélők. Az oroszlánok is sínylődnek és éheznek, de akik az Úrhoz folyamodnak, nem nélkülözik a jót. Jöjjetek, fiaim, hallgassatok rám, megtanítalak benneteket az Úr félelmére. Ki az az ember, akinek tetszik az élet, és szeretne jó napokat látni? Vigyázz, hogy nyelved ne szóljon rosszat, és ajkad ne beszéljen csalárdságot! Hagyj fel a rosszal, és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt!

Az Úr szeme látja az igazakat, füle meghallja kiáltásukat.

Az Úr a gonosztevők ellen fordul, emléküket is kiirtja a földről. Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az Úr. Megőrzi minden csontját, egy sem törik el közülük. Halálos veszedelem éri utol a bűnöst, megbűnhődnek, akik gyűlölik az igazat. Az Úr megváltja szolgái életét, és nem kell bűnhődnie senkinek, aki hozzá menekül.

Borítókép: Unsplash
Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 02. 04. 14:25

    Ez aztán tömény spiritualitás volt.
    “Az Úr a gonosztevők ellen fordul” Ez még mindig az de már benne van az emberi logika bőven. Mért fordulna a gonosztevők ellen,mikor mindenki a gyermeke és mindennel tanítani akar bennünket? Ez a gondolat azért létezik a fejünkben,hogy a jók,jól érezzék magukat,mert az igazság náluk van. Ezzel kiegyenlítődik az igazság érzetük,hisz a jók elnyerik jutalmukat a gonoszok pedig a büntetésüket. Kész,ennyi,minden jó. Egy dolgot felejtetek el,de azt állandóan:”Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek.” Ismerős idézet,igaz? Nos,aki gonosz,az beteg (hozzád képest) tehát nem ellene kell fordulnia Istennek,hanem meggyógyítani őket. Ennek ellenére,te azt feltételezed Istenről,hogy nem gyógyít,hanem ellenük fordul. Valójában ez azért van,mert nagyobbra tartod magad másoknál,és ehhez a gondolatodhoz keresel istenben megerősítést,azaz felhasználod Istent a céljaidhoz és elméleteidhez.
    Tegyük tisztába ezt: Isten gyógyítja a gonoszokat,gyógyítani úgy tud ha nem fordul ellenük. Ugye milyen egyszerű?