2021. 01. 27.

#csakegygondolat – Ő tényleg mindig jó!

Isten ugyanolyan jó akkor is, amikor nekünk épp könnyű, és akkor is, amikor nehéz. Így a legjobb, amit tehetünk, hogy minden helyzetben áldjuk Őt!

A reggeli készülődés közben az Áldott című dicsőítődalt hallgattam (még csak nem is szándékosan, ezt dobta fel a You Tube), és nagyon megragadott a szövege. „Amikor könnyű, amikor nehéz/ Mikor nem látlak, tudom, Te élsz! /Áldott az Úr neve!”

Hányszor és hányszor kérdőjelezzük meg Istent, amikor épp nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szerettük volna! Hányszor bizonytalanodunk el az iránta való bizalomban! Ő azonban nem változik. Tegnap, ma és mindörökké ugyanolyan jó. Félre kell tennünk az emberi okoskodást, büszkeséget és önzést ahhoz, hogy ezt minden nap belássuk. Ez már a hitnek egy érettebb szintje.

hirdetés

Amikor nem értjük Őt vagy az életünket, amikor nem érezzük, hogy velünk van, csak áldjuk az Úr nevét!

 

Borítókép - Fotó: Artitcom | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2021. 01. 27. 11:15

    Be kell valljam,Anna írásai tetszenek a legjobban. Ahogyan írja:”Ez már a hitnek egy érettebb szintje.”
    “Ő azonban nem változik. Tegnap, ma és mindörökké ugyanolyan jó.” Tökéletes. Én azért bátrabb vagyok, és kijelentem,hogy Isten jó és élet igenlő,azaz soha nem gyilkolt bosszúból sem önérdekből. Talán te is mást olvastál, de azt hiszed el,ami közel áll hozzád.
    “amikor nem érezzük, hogy velünk van” Pontos megfogalmazás, “érezzük”.
    Visszatérve a “mindörökké ugyan olyan jó”-ra. Nagyon érdekelne,hogy ki hogyan magyarázza meg Isten Egyiptomban végbevitt üldöklését és a vízözönkor az emberiségre mért pusztítását. Miközben tisztában vagyunk a jó fogalmával, ezt hogyan magyarázzuk meg magunknak? Itt nem is a magyarázat a lényeg,hanem a gondolkodás mód.