2021. 01. 19.

Folytatódik a Papifrankó

A Papifrankó Instagram-oldalán jelentette be Hodász András és csapata, hogy folytatódnak a videók. Az újrakezdésnek köze lehet Erdő Péter interjújához, amelyben a bíboros leszögezte, hogy nem tiltotta el a videók készítésétől az angyalföldi plébánost.

Öt hónap szünetet követően újraindul a Papifrankó mémoldal és Youtube-csatorna, amelyet Hodász András azután indított, hogy a 777 csapatából kilépett. A folytatásról az Instagramon számolt be az angyalföldi pap:

hirdetés

Fotó: Instagram – Papifrankó

Augusztusban sokan gondolták – habár erről nyilvánosan soha nem beszélt a fiatal pap – hogy a bíboros utasította arra, hogy függessze fel a fiatalok között különösen népszerű tevékenységét.  Múlt héten Erdő Péter bíboros a Válasz Online-nak nyilatkozott, ahol leszögezte, hogy nem tiltotta el Hodász Andrást a Papifrankó oldalától: “Elmondtam, amit a közéleti szerepvállalásról és a láthatóság szintjeiről gondolok, de az atyára bíztam a döntést. Kétségtelen azonban, hogy a csend olykor jót tesz a léleknek” – fogalmazott Erdő Péter.

Alighanem ez a nyilatkozat is közrejátszott abban, hogy a Papifrankó hosszú szünet után újra folytatja működését!

“Nem tiltottam le Hodász Andrást” – Erdő Péter bíboros

Borítókép - Fotó: Youtube
Hírek
hirdetés

11 hozzászólás

  • Válasz Sz. Zoltán 2021. 01. 19. 15:17

    Valaki nem mond itt igazat. Vagy le lett tiltva, mint ahogy ezt Hodász atya és köre sugalmazta, vagy a bíboros hátrált ki a dologból. Ha nem így lenne, akkor igen fura volna, hogy pont most kezdik újból…

    • Válasz törzsmókus 2021. 01. 21. 15:06

      Hamis dilemmát vetsz föl. Ezen a kettőn kívül még van egy csomó lehetőség.
      Pl: nem letiltotta, viszont javasolt fél év szünetet. Vagy adott egy olyan, fél éven át tartó, nem nyilvános feladatot, ami mellett nem fért bele. Stb.

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 19. 15:55

    “katolikus vagyok,nem hiszek a lélekvándorlásban” Előre jelezném,hogy nekem az atya szimpatikus,humoros és nyilván mert pap,intelligensnek tűnik.(ezt úgy nevezik,hogy előítélet) Tehát…
    Ha a lélek nem vándorol,azaz megy valahonnan valahová,akkor hogyan kerül a lelkünk a testünkből mondjuk a mennyországba? Ha a lélek nem mozog/vándorol akkor az ember halálával neki is meg kellene semmisülnie.
    Ám ha a testből elkerül valahová,akkor bizony vándorol. Természetesen ezt jól kigondoltuk és megmagyaráztuk,mert az élet végével nem vagyunk kibékülve. Szeretjük a célokat, a jutalmat és az értelmet adó filozófiákat. Ezt minden vallás -mivel más kultúrában létezik – egyedi módon oldja meg.
    Egyesek a lelküket többször is vándoroltatják,mások csak egyszer. A keresztényeknél az igazság picit helyre lett téve azzal,hogy az életünk végén vagy jutalom,vagy büntetés vár. Mivel az embert jobbára jónak nevelik (és nem jónak születik!) adott,hogy elvárható legyen a jutalom is. Nincs ezzel semmi baj,ha a javunkat szolgálja. Azonban a lélek csak akkor kap jutalmat, ha az emberből elköltözik máshová,azaz vándorol. Jó az egy mozgás ne legyen vándorlás újból és újból, de azért nem árt észre venni,hogy a lélekvándorlásban hívők is ugyan úgy megvannak győződve az igazságukról,mint a keresztények. A valódi kérdés az,hogy mi a hited mozgatója és nem az,hogy mi az igazság.
    Hodász atyának sok sikert,szerintem nagy szükség van rá.

    • Válasz Márton 2021. 01. 19. 23:31

      Bocsánat, hogy ilyen hozzászólást írok, de kedves Filipánics Tibor, kezd egy kicsit sok lenni. Minden cikkhez úgy szól hozzá, mintha Ön birtokolná a mindentudást. Ön mindenhez IS ért.

      Örülök, ha van véleménye a dolgokról, de igazán megtarthatná magának. Inkább irritáló, mint épülést szolgáló az Ön sorait olvasni.

      • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 21. 14:46

        Nem kell bocsánatot kérned!
        Válaszom a stílusodban: elszomorító,hogy nem érted mit írok,nincs igazad,de jó lenne mindenhez érteni.
        Az enyémben:A 777 egy olyan blog,gondolom én,amely azt tűzte ki célul,hogy érthetően picit nevelje a keresztényeket. Ebben jeleskedik Szabó Anna az istenképével és Papp Miklós a jó gondolataival. Én csupán annyit szoktam írni,hogy értsük már meg,isten nem büntet soha. Ha ez unalmas neked,azt sajnálom. Hogy mért jó,az, ha Isten büntet,azzal magadnak van dolgod,nem nekem.
        A blog készítői is örömmel élvezetből csinálják amit csinálnak,én is.
        U.I.: Ha leírod a véleményed,hogy mért gondolod irritálónak az írásom,rendben van. De ha csak jelzőt írsz rá,az irritáló számomra.

  • Válasz Cséfai István 2021. 01. 19. 16:31

    Szerintem az Atya mond igazat a biboros úr “NAGY DIPLOMATA” siklik mint az angolna a szavak erdejében.

  • Válasz Szabó Tamás 2021. 01. 20. 07:45

    már nem bírt magával az atya, muszáj szerepelnie!

  • Válasz Gábor József Wacha 2021. 01. 21. 07:13

    “Alighanem ez a nyilatkozat is közrejátszott abban, hogy a Papifrankó hosszú szünet után újra folytatja működését!”

    Az ilyen spekulációkkal óvatosan: vagy igazak, vagy nem, viszont bulvárszintre süllyesztik a 777-et. Valamint ilyen módon terjednek a pletykák, más ezt már igaz állításként fogja továbbadni, miközben csak feltételezés, tényszerű alátámasztás nélkül.

    András atyának meg sok erőt és lendületet!

  • Válasz Virág Ferenc 2021. 01. 22. 12:32

    Hodász András hibát követett el! Értelmes, az egyház, vagy a hívő emberek ügyét a jó irányba segítő eredménye nem volt a cselekedetének. Saját magának is csak ártott vele. Teljesen természetes, hogy ha valaki hibázik, azért a főnöke minimum elbeszélget vele. Én nagyon korainak tartom a visszatérését. Azt mutatja ez számomra, hogy nem látta be a hibáját és nem tanult belőle! Nagy szükség van a mai világban arra amit csinál, de ez csak akkor vezet jóra, ha olyan ember csinálja, aki minden körülmények között hiteles tud maradni. Számomra ő már nem az!

  • Válasz Kov. 2021. 01. 22. 22:35

    Tisztelt Kovács Mária, Tisztelt Rácz András!
    Facebook profilom nincs, így ide írok.
    Az, hogy az Index nem keresztényellenes, az egy felettébb érdekes megállapítás különösen a több, mint egy évtizede tartó, keresztény értékrendet és egyházakat lejárató, kifigurázó ténykedése ismeretében. De gondolom ennek az egyszerű mondatnak nem hisznek, így vettem a fáradtságot, és dátumra pontosan idézek egy-két kifejezetten “píszí”, “toleráns” írást tőlük:
    II. János Pál pápa halálakor :„A pápa nem mond le, nem vonul vissza, nyüzsög körülötte a másod- és harmadvonal, kiteszik az ablakba, mint egy páfrányt, aztán találgatja a világ, hogy playbackről nyögte-e ki azt a pár mondatot, és mozgatták-e hátulról pneumatikával. (…) Úgy halni meg, mint egy kísérleti állat, a mikroszkópok alatt. (…)”.
    “Függetlenül attól, hogy mi van a Bibliában, a világ és az egyház történelme bebizonyította, hogy abból szinte bármit meg lehet magyarázni, akármit hordott is össze az Úr gyerekkorában.„ (Index-2005.04.22.-II. János Pál pápáról)”
    2006 karácsonyára kifejezetten kereszténybarát megjegyzés: „Magyarán ráhúzták a szent szüzet a szent falloszra.” (Index, 2006. december 27.)
    És ez csak néhány gyorsan megtalált idézet a teljesség igénye nélkül, ha az összes hasonló bekerülne ide, napokig lehetne olvasgatni.
    Úgyhogy a fentiek ismeretében nem tartom szerencsésnek, hogy egy aktív katolikus pap részt vesz a nyíltan keresztényellenes Index melletti szimpátiatüntetésen. Egész egyszerűen azért, mert saját magát, és a kereszténységet köpi szembe. Ez pontosan olyan volt a részéről, mintha egy rabbi a goebbelsi propaganda mellett állt volna ki annak idején.

    • Válasz törzsmókus 2021. 02. 13. 18:03

      „vetted a fáradságot” , „gyorsan megtaláltad” épp azt a két Tóta W. írást, amit a pestisrácok meg a kdnp pártlapja is kiragadott az index ellen 14-15 évvel ezelőttről az Index véleményrovatából, egy(!) sok éve nem ott dolgozó, ám közismerten harcos ateista újságírótól.
      majd ezek alapján keresztényellenesnek bélyegzed az egész sajtóterméket, és a goebbelsi propagandához hasonlítod.

      hát, grat.