2021. 01. 17.

Hat ok, amiért érdemes olvasnunk a Bibliát minden nap

Ha nem tudod, miért érdemes naponta kézbe venni a Szentírást, akkor íme hat tipp, amely segít abban, hogy közelebb kerüljünk Isten szavához!

  1. A Biblián keresztül Isten szól hozzánk

Úgy véljük, hogy a Biblia Isten szava felénk. Minden szükséges igazságot, amelyet Isten közölni szándékozott velünk üdvösségünk érdekében, azt a Szentírás tartalmazza. Ezért bízhatunk és támaszkodhatunk a benne leírt dolgokra. A Szentírás Isten kinyilatkoztatása, és a Bibliát elolvasva jobban megismerhetjük Őt.

  1. A Szentírás feltölt minket bátorsággal

A korai keresztények tudták, hogy ha a Szentírást olvassák, akkor az reményt ad nekik. Az Ószövetségben a zsoltárok Isten hatalmas szeretetéről és irgalmáról szólnak. Az Apostolok Cselekedetei az Újszövetségben bemutatja a Szentlélek munkáját az egyházban. A szereplők tanúságot tesznek Isten munkájáról azok életében, akik hisznek Benne. Ha abból táplálkozunk, ahogy Isten a múltban is hűséges volt hozzánk, akkor a jövő reménye tölthet el bennünket.

  1. A Szentírás olvasása segít bennünket, hogy jobban evangelizáljunk

Ha olvassuk a Bibliát, akkor az segít bennünket hitünk érésében. Sajnos sokan elhagyják a hitüket, amikor befejezik az iskolát. Így sok felnőtt megakad a hitbeli fejlődésben. Ha bizonytalanok vagyunk a hitünkben, könnyen kerülhetünk olyan kérdések elé nem hívő társainktól, amelyek minket is kétségek elé állítanak. Természetesen nem kell mindannyiunknak professzorrá válnunk, de csak profitálhatunk abból, ha hitbeli kérdéseinket a Szentírás tanulmányozásával alapozzuk meg.

  1. A Biblia olvasásával jobban fókuszálhatunk arra, ami számít

Mi lenne, ha annyi időt töltenénk a Szentírás olvasásával, mint amennyit a hírek vagy a közösségi oldalak böngészésével, esetleg podcastok hallgatásával.

hirdetés

A keresztény élet azon alapszik, hogy küzdünk azért, hogy Isten legyen az életünk középpontjában és a fontos dolgokra összpontosítsunk.

A Biblia rendszeres olvasása segít bennünket abban, hogy megtapasztaljuk az életet Isten szemszögéből és ki tudjuk zárni azokat a dolgokat, amelyek nem igazán fontosak.

  1. A Szentírás olvasása megtanít minket imádkozni

Sokszor kifejezzük a gazdagabb imaélet iránti vágyunkat. Azonban azt is többször érezhetjük, hogy nem tudunk mit mondani imádságunkban. A Biblia azonban szavakat kínál nekünk az imádkozáshoz. Modellezhetjük a saját életünket a szentek vagy a Szentírásban szereplő történetek alapján. A Bibliára úgy is tekinthetünk, mint az ima iskolájára. Egy képzési terep, amely megtanít bennünket arra, hogyan fejezzük ki azokat a dolgokat, amelyeket a szívünk mélyén érzünk.

  1. Minél többet olvassuk a Szentírást, annál könnyebben meghalljuk Isten hangját

Minél jobban ráhangolódunk az üdvösség logikájára azáltal, hogy ismerjük Istent a Szentíráson keresztül, annál könnyebben fogjuk hallani, ahogy Ő szól hozzánk.

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: 7191052k | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 17. 22:03

    1 “Bibliát elolvasva jobban megismerhetjük Őt” Ez igaz. Ószövetségben Istennek a lélektanát olvashatjuk.Mikor dühös,mikor mit akar,csinál,mit ígér. Ha Istent spirituális lénynek tekintjük,csak annyit értünk meg belőle,amennyire mi spirituálisak vagyunk. És még valami:Mózes a komplexusain keresztül látta és értelmezte Istent,azaz nem Istent látta,hanem egy komplexust. Ezt elég egyszerű bebizonyítani azzal,ha az utolsó veszekedésedre gondolsz a pároddal, vagy valaki mással. Ugye előfordult már,hogy amit mondtál,azt teljesen máshogyan értelmezték? Ami neked vicces beszólás volt,neki egy mély sebet okozott. Na ez a komplexusos értelmezése valaminek. És ez te és Isten között is megvan a te részedről,ezen gondolkodj el.
    2 “Ószövetségben a zsoltárok Isten hatalmas szeretetéről és irgalmáról szólnak.” Van is mit helyre billenteniük,mert Egyiptom népe mesélni tudna arról,hogy milyen Isten mikor “hatalmas” gyűlölettel, és irgalmatlanságból megölt minden elsőszülöttet. Ezt sokszor emlegetem,kérlek bocsáss meg,de a Bibliából idéztem,nem kitaláltam.
    5 “Sokszor kifejezzük a gazdagabb imaélet iránti vágyunkat.” Mért raktok terhet az emberek vállára? Mért hitetitek el velük,hogy gyengén imádkoznak? Isten bármilyen imát megért,neki nem kell versben imádkozni vagy hosszan,sokszor. Ő az egyedüli,aki tisztában van velünk,jobban mint mi magunkkal. Mindenki úgy beszél Istenhez ahogy neki jól esik,a többit pedig bízzuk Rá.