2021. 01. 13.

Az első között kaphatja meg XVI. Benedek a koronavírus elleni oltást a Vatikánban

A Catholic News Agency német nyelvű honlapja számolt be róla, hogy a Vatikánban az elsők között kaphatja meg XVI. Benedek a COVID-19 elleni vakcinát. Ezt Georg Gänswein érsek, az emeritus pápa személyi titkára is megerősítette.

Ferenc pápa egy vasárnapi interjúban árulta el, hogy már ő is bejelentkezett az oltásra. A 84 éves szentatya egy kamaszkori fertőzés miatt elveszítette az tüdejének egyik felét, így nem csupán kora miatt van a veszélyeztetettek között.

Azt még nem közölték, hogy a Vatikánban mikor kezdik beadni az oltásokat, de eredetileg január közepére tervezték, így bármelyik nap elkezdődhet a folyamat. A miniállam egészségügyi osztályának vezetői már beszámoltak róla, hogy a vakcinák megőrzéséhez szükséges hűtőszekrényeket már beszerezték és beépítették, és az oltási terv is elkészült. A menetrend szerint elsőbbséget élveznek a vatikáni egészségügyi és biztonsági dolgozók, az idősek és mindazok, akik a leginkább érintkeznek a nyilvánossággal.

hirdetés

Az emeritus pápát, Gänswein érseket és a Mater Ecclesiae közösség többi tagját – ahol XVI. Benedek is él – is beoltják. A 64 éves érsek még szeptemberben veseproblémákkal került rövid időre kórházba.

Korábban már írtunk róla, hogy kevesebb mint egy év alatt kétszáznál is több pap hunyt el Olaszországban a koronavírus-fertőzésben.

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Tomas Hajek | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás