2021. 01. 03.

A paralimpikon motiválja a műlábat kapó kisfiút

Megható videót tett közzé közösségi oldalán a paralimpiai ezüstérmes, világbajnok és világcsúcstartó atléta, Blake Leeper. A műlábakkal élő amerikai síkfutó hasonló sorsú kisgyermeket próbált járásra ösztönözni.

Kétségtelen, hogy a modern tudomány nagy lehetőséget kínál nem csupán a betegek gyógyítása szempontjából, hanem reményt is ad az embereknek, hogy a lehető legjobb életüket élhessék. Ez a helyzet Blake Leeper esetével is, akinek születésekor térd alatt nem voltak lábai, mégis alig több mint 45 másodperc alatt futja a 400 métert, és már nyolc alkalommal állhatott dobogóra a paralimpián.

Azonban az is fontos számára, hogy másokat is inspiráljon és példát mutasson a legkisebbeknek is. Ezért a tennessee-i sportoló ott szeretett volna lenni akkor is, amikor a kétéves KJ megkapja az első műlábát. Leepernek az volt a célja, hogy ösztönözze a kisfiút.

hirdetés

Miközben megmutatta, hogy neki is másfajta lába van, fürge mozdulataival lenyűgözte a gyermeket. A paralimpikon Instagram-bejegyzése erről a találkozásról egyszerre szívet melengető és reményekkel teli. Remélhetőleg ez a kisfiú úgy nő fel, hogy hisz a képességeiben, és talán egyszer majd ő is inspirál másokat.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blake Leeper (@leepster) által megosztott bejegyzés

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Instagram / Blake Leeper
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás