2020. 12. 29.

Kettétörtek egy Jézus-szobrot Salgótarjánban

Megmagyarázhatatlan és érthetetlen vandalizmusról számolt be a Nógrád megyei nool.hu híroldal: néhány nappal ezelőtt ismeretlen tettesek Salgótarjánban különös brutalitással megrongáltak egy köztéren lévő Jézus-szobrot.

Sajnos Magyarországon sem ismeretlen a vallási jelképekkel kapcsolatos erőszakos bűncselekmény, de ezek közül is kirívóan durva és barbár eset történt Salgótarjánban, ahol a napokban kettétörtek egy köztéri kereszten lévő Jézus-szobrot. A helyiek szerint vélhetően nem hirtelen felindulásból történt a rongálás, mivel az elkövetők szerszámot használtak a vallási jelkép brutális megsemmisítése céljából. 

Fotó: Nool.hu/Hűvösi Csaba

A Nool.hu információi szerint csupán néhány hete hozták helyre a Krisztus-szobrot egy másik rongálást követően, ezért a mostani eset különösen felháborította a lakosokat. Az újság megkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el. A vandál akár három év börtönt is kaphat érthetetlen tettéért. 

Forrás: nool.hu

Borítókép - Fotó: Hűvösi Csaba/Nool.hu
Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 29. 21:48

    Ha elkapják az elkövetőt, remélem fény derül az okaira és ha olyan mázlink van, hogy értelmesen el tudja mondani, vagy találnak egy olyan embert aki ezt megfejti, akkor azon el kell gondolkodnunk. Merném javasolni, hogy az okokat nagyon figyelmesen és komolyan kezeljék.