2020. 12. 15.

Eltiltást kapott az Istent káromló olasz labdarúgó

Bryan Cristante, a Roma játékosa előbb öngólt rúgott a Bologna elleni bajnoki mérkőzésen, majd Istent káromolta. Az olasz szabályok azonban tiltják a káromkodást, így utólag eltiltották a szitkozódó játékost. 

Aligha lehet büszke vasárnapi teljesítményére Bryan Cristante, a Roma olasz válogatott labdarúgója, aki előbb kabaréba illő öngólt hozott össze, majd ezt követően hatalmasat káromkodott. Az olasz szabályok szigorúan tiltják az Istent becsmérlő szavakat, így nem csak a banális hibája miatt szomorkodhatott: csapata következő mérkőzését a lelátóról lesz kénytelen figyelni.

hirdetés

Az olasz labdarúgó-szövetség jelezte, hogy a videófelvételek elemzése alapján vitathatatlanul és egyértelműen káromkodott Cristante, a zártkapus mérkőzés miatt ráadásul a szurkolók zaja sem nyomhatta el szitkozódását. A szabályozás 2010 óta van érvényben a világ egyik legerősebb bajnokságában: ha egy játékos – vagy edző – Istent szidalmazza vagy a szentekre tesz sértő megjegyzést, eltiltásra számíthat.

Korábban hasonló ügybe keveredett az olasz labdarúgás legendája, Gianluigi Buffon is: a Juventus világbajnok kapusa egészen sajátságos módon mentette ki magát, mivel állítása szerint nem a “Dio” (Isten) szót használta, hanem a “Zio”-t, amelynek jelentése nagybácsi….

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime/ Marco Canoniero
Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2020. 12. 15. 18:33

    Mikor Istent ” káromoljuk” valójában a benned lévő istenképedet “káromolják”.
    Egyrészt azért nem lehet Istent káromolni, mert ahhoz tudnod kellene ki Ő és ebben nem jeleskedünk. Másrészt hiába “káromoljuk” , semmit nem érünk el vele Istennél. Egyedül a mi fülünket, istenképünket és szép érzékünket bántja.
    Ez persze nem jeleni azt, hogy kell, érdemes vagy helyes lenne Istent szidni!!!! Egyébként is, sokkal több és nagyobb bűnt követtek el Isten nevére hivatkozva, mint amekkora kárt okozunk a káromkodással.
    Tehát én minden szívfájdalom nélkül elküldöm Istent melegebb éghajlatra, ha egymagamban vagyok, de csak akkor, mert abban biztos lehetsz, hogy nem fogom megsérteni az istenképedet. Ha most rossz érzésed támad, érdemes elgondolkodnod, hogy mért alakul ki benned.
    Tehát a büntetést ezért tartom elfogadhatónak és nem azért, mert Istent káromolta. (hol vagyunk mi attól??!!)