2020. 12. 13.

“Hogyne lenne jelen Isten a műtőben!” – Csókay András

Ismét hitéről tett tanúságot Csókay András idegsebész, aki az M5 “Librettó” című műsorának vendégeként többek között az Istennel a műtőben interjúkötetről is mesélt.

Csókay Andrást arról kérdezték a közszolgálati média kulturális csatornáján, hogy vajon tényleg jelen van-e Isten a műtőben: az idegsebész válaszában rávilágított, hogy a világ teremtője mindenütt jelen van:

“Hogyne lenne jelen Isten a műtőben, hiszen mindenhol jelen van. Téves felfogás, ha azt gondoljuk, hogy Isten az egek fölött ölbe tett kézzel nézi az életünket. Hajunk minden száláról tud, ugyanúgy jelen van ebben a stúdióban, mint ahogy a műtőben is. Ha ezt felismerjük, és az ebből lévő kegyelmet “használjuk”, akkor megsokszorozódik a teljesítményünk: az orvos például olyan dolgokat tud kreatív módon hozzátenni a gyógyításhoz, amelyeket különben nem tudna. Nekünk mindent meg kell tennünk, de azt is meg kell érteni, hogy nem mi orvosok teremtettük bele az emberbe azokat a gyógyító energiákat, amelyek a gyógyítást eredményezik.”

Az idegsebész érintőlegesen említette megtérését is – amelyről a könyvben részletesen is mesél:

hirdetés

“Minden gyermekben megvan az ősbizalom Isten iránt, visszaköszön ez az ő ártatlanságukban. De később elveszítjük a szívnek ezt a hitét, van aki rövidebb más pedig hosszabb úton próbálja ezt visszaszerezni. Az én utam hosszú volt, és habár nem voltam Isten-tagadóvá, de mégis kihelyeztem az életemből, ki akartam hagyni belőle. Néha elmentem szentmisére, de úgy voltam vele, hogy a saját dolgaimmal én vagyok a legjobban tisztában. Egyik barátom mondta nekem, hogy “Jézusnak sok mindenben igaza van, de nem mindenben”. Pontosan ez a gondolkodás a világ csődje, amikor nem mindenben adunk igazat neki. “

A Csókay András életét bemutató “Istennel a műtőben” interjúkötet ide kattintva megrendelhető. Ha karácsonyi ajándékként tervezed megrendelni, akkor legkésőbb december 17-ig add le rendelésedet, hogy időben odaérhessen. Szívből köszönjük!

“Az interjúkötet nagypapától–nagypapáig tart: a nagyszülők életének sorsfordító eseményeitől elvezet bennünket egészen András nagypapakoráig. Ez az út nem egyszerű és sima: egészen megrendítő, máskor pedig felemelő történetek gyönyörű kavalkádja, amelynek csúcsa a hitben való megerősödés.”

Fotó: Bonifert Rita

 

“Hogyne lenne jelen Isten a műtőben!” – Csókay András

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 13. 21:59

    “az idegsebész válaszában rávilágított, hogy a világ teremtője mindenütt jelen van” Így van! Mindenütt és mindenkivel.
    “Téves felfogás, ha azt gondoljuk, hogy Isten az egek fölött ölbe tett kézzel nézi az életünket.” Ez nem tetszik. Mit csinál akkor? Gyógyít? Intézi ügyeinket? Vagy mindent amit szemünk, szánk kíván? Miért értékeljük le magunkat? Mért ragadtunk meg a gyermek kori mintáinkban? Mert egy gyermek van kiszolgáltatva a szüleinek, tőle függ, mindent tőle kap. Szüleinkhez futunk ha baj van, ha kell valami, rájuk vagyunk mérgesek, ők tudnak felvidítani stb. Isten azonban nem földi szülő. Minden kamasz lázad a szülei ellen,ez normális, de Isten nem ad okot a lázadásra. Isten nem parancsolgat, nem büntet, nem erőszakos, nem követelődző stb, mért is kellene lázadnunk ellene? Persze az aki azt hiszi,hogy helyette intézkedik, szerinte jól vagy rosszul, az lázad, mert az embernek semmi nem jó. Nőjünk fel végre és álljunk a saját lábunkra. Ehhez hatalmas bátorság kell, bölcsesség és előre látás.
    “De később elveszítjük” (az önbizalmunkat Istenben) Csodálkozol?? Hogyan tudnál megbízni valakiben, akit folyamatosan kérésekkel bombázol?? Nem bízol ugyanis abban, hogy Ő tudja mi kell neked. Mert ha Istenben megbízol és azt ÉRZED, hogy Ő a legjobbat akarja, minek a kérés?
    “a saját dolgaimmal én vagyok a legjobban tisztában” Mi a baj ezzel? Természetes,hogy ezt gondoljuk, bár nincs igazunk. De azoknak sincs, akik az életüket a külső dolgokban keresik. Az egyik a ló ezen a másik pedig a ló túloldala. Egyik hibánk,hogy, vagy túl vagy alá becsüljük magunkat. Mindkét variáció hamis és megtévesztő.
    Egy gyereknek kell egy plüssmaci, hogy mért?????? Én tudom nekem miért, te emlékszel rá????