2020. 12. 07.

Ima a borús napokra

Nem számít, hány borús-csüggedt napunk van egymás után, vagy mennyire elegünk van a mostani helyzetből, Isten olyan oltalom, akihez bármennyiszer odafuthatunk, és megszabadít. A Majnár Zsolt lelkész által írt imát szemlézzük az Igeidők Magazinból.

„Ezt mondta: Szeretlek, Uram, erősségem! Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram! Az Úrhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.” (Zsolt. 18:2-4)

Kedves Istenem!

Egy ködös és borús napon, amikor csak ritkán látható a Nap sugárzása, keresem közelséged és az oltalmadat. Állandóan ezt hallom: „Fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat a saját és mások egészsége megóvása érdekében.”

Köszönöm neked a védelmed a vírusokkal szemben, és kérlek, gyógyítsd meg azokat, akiket elért a kór. Hogyha nem lassítja eléggé annak terjedését a hideg, fagyos időjárás; kérem, pajzsod legyen a rejtekhelyem, ahová mehetek és elrejtőzhetem.

hirdetés

Kérlek, szabadíts meg mindenkit annak nyomasztó hatásától és gúzsba kötő fogságától! Bárcsak befedné hatását a téli hóesés és megadnád a győzelmet a félelem felett. Sajnos félünk egymás közelébe menni, nehogy megfertőződjünk vagy megfertőzzünk másokat.

Köszönöm, hogy mindezt bizalmasan megoszthatom veled. Kérlek, erősíts, hogy ne legyek bizalmatlan azokkal szemben, akikkel találkozom. Hadd legyek olyan megbízható, mint egy masszív kőszikla a hegyekben. Ezért felnézek rád, mint erős kőváramra; akihez mehetek, és akivel lelkem megerősödhet.

Dicsérlek téged a szabadításodért, és kérlek, ne legyen fagyos a szívem állapota. Szeretlek, mert te vagy erőm forrása és szívem felvidítója.

Ámen.

 

Forrás: Majnár Zsolt – Igeidők Magazin

Borítókép - Fotó: Ivan Kmit/ Dreamstime.com
Ima
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 07. 22:15

    „Köszönöm neked a védelmed a vírusokkal szemben, és kérlek, gyógyítsd meg azokat, akiket elért a kór.” Vajon ha Isten egyformán szeret bennünket és nyilván nem büntet,akkor azok akik elkapták a vírust, azokkal mit csinált vagy mit nem, Isten?
    „Hadd legyek olyan megbízható, mint egy masszív kőszikla a hegyekben.” Mióta is van ez a vírus? Gyanítom,hogy nem most kezdted kérni azt, hogy kőszikla legyél, igaz? Változott valami az óta? Hidd el nekem, ha Isten azt akarná,hogy kőszikla légy, az lennél mielőtt egy hang is elhagyná a szádat. Ám az,hogy nem vagy az,az nem rajta múlik,hanem rajtad. Erősítsd hát meg magadat, légy határozott,felelősségtudatos és tegyél meg mindent amit tudsz. Isten csak annyira segít,amennyire önmagad segíted.
    „Kérlek, erősíts, hogy ne legyek bizalmatlan azokkal szemben, akikkel találkozom.” Először magadat tedd erőssé azzal,hogy felismered, mi az oka, hogy bizalmatlannak érzed magad, fedezd fel az érzés okát.
    Ha erőtlen vagy és már nem tehetsz semmit magadért,azaz lemondtál magadról, akkor fordulj Isten felé, mert akkor csak Ő segíthet, addig viszont összezárt fogakkal küzdj és mutasd meg,hogy felnőtt vagy.