2020. 12. 07.

#csakegygondolat – Velünk az Isten!

„Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd – ami azt jelenti: Velünk az Isten.” (Mt 1,23)

„Velünk az Isten” – különösen zeng ez a pár szó idén karácsonykor. Felfogjuk-e igazán, hogy mit jelent? Nemcsak hatalmas békét és szabadítást jelent, hanem változásra is hív minket. Az Isten közénk jött, velünk van, de a jelenléte más perspektívába helyezi a tetteinket.

hirdetés

Mózes belehalhatott volna abba, hogy találkozott Istennel, rá sem tekinthetett, ez a sor pedig egyenesen azt állítja, hogy velünk van az Isten. Jézus jövetele nem egy aranyos kisbaba meséje a csillaggal és a tökéletes istállóval. Jézus jövetele változást hozott a világba és a mi életünkbe is. Vajon te milyen fényben látnád az életedet, ha tényleg átjárna a felismerés, hogy Isten velünk van? Folytatnál mindent ugyanúgy, mint eddig? 

Borítókép: Unsplash
#csakegygondolat
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 08. 09:38

    “Mózes belehalhatott volna abba, hogy találkozott Istennel, rá sem tekinthetett” Senkinek nem tűnik fel?? Mindenki elfogadja, gondolkodás nélkül? Nem mertek vagy nem akartok kritikusak lenni?
    Találkozás Istennel egy szép történet de mért hisszük el Istenről, hogy nem képes úgy megjelenni valaki előtt, hogy az a személy nem hal bele. Ezek szerint nem képes erre?
    Magát Istent sohasem láthatjuk de nincs is rá szükségünk hisz nem ez a lényeg számunkra. De láthatjuk mindazt amit teremtett önmagából.
    “azt állítja, hogy velünk van az Isten” Isten nem tud nem velünk lenni. Tudom ez elég rossz hír egyeseknek, mert mindenki különleges szeretne lenni (lásd a kiválasztott népet) de Isten szemében nincs különleges. Ezt mi emberek nem tudjuk és nincs is szándékunkban elfogadni amit a vallások nagyon nagyon megerősítenek. Többek között ezért nem lesz béke soha.
    “Vajon te milyen fényben látnád az életedet, ha tényleg átjárna a felismerés, hogy Isten velünk van? Folytatnál mindent ugyanúgy, mint eddig?” A kérdés önmagában rossz,nem is kicsit. Persze,hogy semmi nem történne. Mert nem Istentől függ az életed történése, hanem magadtól. Ha megjelenne Isten, ez világosan látszódna. Ha ugyanis változnál ez azt jelentené, hogy gyenge a hited, csak abban hinnél amit látsz és tapasztalsz. Nekem nincs szükségem arra,hogy megjelenjen Isten, ugyanis nem befolyásolna. Így is úgy is tudom,hogy létezik,tudom,hogy jelen van, változás tehát nulla. ( egy olyan ember aki teljes szívéből hisz/érzi Istent, nem fogja érteni e kérdést,te értetted?)