2020. 11. 18.

Koronavírusos lett Barsi Balázs atya

Koronavírusos lett Barsi Balázs atya – tudta meg a vasárnap.hu, akiket telefonon tájékoztatta állapotáról a legendás ferences szerzetes.  A szerkesztőség munkatársa egy ünnepi gondolatsor miatt kereste fel az atyát, és így értesültek állapotáról. 

Pozitív koronavírus-tesztje miatt önként vonult kórházba Barsi Balázs atya – tudta meg a vasárnap.hu szerkesztősége. A szerzetes állapota jó, nem szorul lélegeztetőgépre. 

„Jól vagyok, az állapotom a kezelések hatására javult” – mondta kiegyensúlyozott hangulatban. „Mindjárt jobban lettem, ahogy kezelésbe vettek a kórházban. Lélegeztetőgépre nem szorulok, csak oxigént és gyógyszeres kezelést kapok. Be van gyulladva a tüdőm közepes mértékben. Nagyon szívesen segítettem volna a gondolataimmal most is, de jelenleg azért gyönge vagyok ehhez” – mondta Barsi Balázs.

Egy nappal korábban Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes jelentette be Facebook-oldalán, hogy elkapta a vírust. Csaba testvér azt írta, „imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!”

 

Forrás: Vasárnap.hu

Borítókép - Fotó: Barsi Balázs OFM Facebook-oldala
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás