2020. 11. 10.

Ima, ha reményre van szükséged

Sokan kerültek nehéz helyzetbe a világjárvány és az egyre szigorúbb korlátozások miatt. Volt, aki elveszítette egy közeli rokonát. Volt, aki elveszítette a munkáját. De tudod, mit nem kell elveszítenünk soha? A reményt, amelyet maga az élő Isten ad nekünk újra és újra.

Drága Mennyei Atyám!

Eléd jövök most a megtört életemmel, a félelemmel teli szívemmel, az egyre fogyó erőmmel. Köszönöm, hogy hallod az imámat. Köszönöm, hogy nem vagy közömbös velem és az életemmel kapcsolatban, hanem számontartod minden lélegzetvételemet! Köszönöm, hogy figyelsz rám és jót akarsz nekem.

hirdetés

Uram, hozom most eléd mindazt a fájdalmat és nehézséget, amely az elmúlt időszakban ért engem és a családomat. Az igéd azt mondja, rakjunk le minden ránk nehezedő terhet – mert Te gondot viselsz. Te nemcsak segítesz hordozni a terheket, hanem le is veszed a vállunkról, és minden értelmet meghaladó békességet adsz.

Sok mindent nem értek. Nem értem, miért hagyod, hogy megtörténjen ez a sok nehézség. De akkor is bízni fogok benned! Tudom, hogy Te jó vagy és a legnagyobb szeretettel szeretsz. Kérlek, töltsd be a szívem most teljesen reménnyel, hittel, bizalommal! Kérlek, mutass utat! Kérlek, adj helyreállást és bizonyosságot, hogy Te segítesz újult erővel továbbmenni!

Imádkozom a családom egészségéért és a sajátomért. Imádkozom azért, hogy minden becsukódott ajtó helyett nyíljon ki egy új. Minden bizonytalanság, kétely és aggodalom ellenére kijelentem, hogy nincs mitől félnem, mert Te velem vagy. Hálát adok, hogy ebből a helyzetből is a lehető legjobbat hozod ki. Szeretlek, Uram, erősségem!

Ámen.

Borítókép - Fotó: Pixabay
Ima
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 11. 10. 20:47

    “Volt, aki elveszítette egy közeli rokonát. …A reményt, amelyet maga az élő Isten ad nekünk újra és újra.” Látod,neked a remény kell most e nehéz időkben,ezért neked a reményt jelenti Isten,ami nem elítélendő. Azonban ha elült a gyász és szebb jövő közeleg,lépj tovább. Kapaszkodj Isten reményébe ameddig szükséges de ne tovább,mert e kapaszkodással és ezzel a képpel továbbiakban ártasz magadnak.
    “Köszönöm, hogy nem vagy közömbös velem és az életemmel kapcsolatban” Húha,elég rossz istenkép. Feltételezi ugyanis (vajon hol tanulta/tapasztalta ezt) ,hogy Isten lehet közömbös. Még az is lehet,hogy ez a közömbösség váltakozik,ha szerencséje van valamiben,akkor érdeklődő,ám ha balszerencse éri,akkor közömbös. Valójában nem is Istent látja,hanem saját magát,ami elég nagy önteltségre utal. Kedves keresztények (ha már úgy gondoljátok,hogy Isten lehet közömbös) akkor higgyétek inkább azt,hogy Isten mindig odafigyel rád és ezt kérés nélkül teszi.
    “Az igéd azt mondja, rakjunk le minden ránk nehezedő terhet – mert Te gondot viselsz.” Íme,össze vissza gondolkodtok. Mert itt elhiszed,hogy “gondodat viselik”. A bizalmatok Istenben rettenetesen ingatag.
    “le is veszed a vállunkról (a terhet)” Ez a felelősség átvállaló isten. Minimum a következményeket kellene vallanunk a tetteinkért,ezzel is enyhítve a tetteinket,de így ez nem fog menni.
    “Nem értem, miért hagyod, hogy megtörténjen ez a sok nehézség.” Óó,ez mekkora klasszikus!! Gondolod,hogy Isten rákosítja el az ember tüdejét és nem a cigaretta (persze,nem mindig a cigi a hibás) Vagy Isten tehet róla,hogy nem tanultál és nem meleg irodában dolgozol?