2020. 11. 04.

Thaiföld meglépte: 190 pornóoldalt tiltottak be

Hatalmas felháborodást váltott ki Thaiföldön, hogy a kormány betiltott 190 pornóval és szerencsejátékkal foglalkozó oldalt, köztük az egyik legismertebbet, a Pornhubot is. A korlátozások miatt a thai közösségi médiában tüntetés indult.

A thaiföldi hatóságok kedden 190 weboldalt tettek elérhetetlenné, melyek jellemzően online szerencsejátékkal és pornóval foglalkoztak – ezeket pedig az ország törvényei szigorúan tiltják. A betiltott oldalak között volt a legismertebb pornóoldal, a Pornhub is, mely mellett online tüntetést szerveztek a thai felhasználók. A tüntetők állításuk szerint nem a pornófogyasztás mellett kampányolnak, hanem azért, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy mit néz az interneten. 

Az ügy mellett rendes demonstrációt is szerveztek a digitális ügyekért felelős minisztérium előtt, bár ezen alig néhány tucat aktivista jelent meg. A Pornhub statisztikái szerint egyébként az oldalt látogató top20 országban a thai felhasználók előkelő helyet foglalnak el. A napi átlagban az oldalon töltött idő (közel 11 és fél perc) pedig náluk a legmagasabb a többi országhoz képest. 

A Pornhubbal kapcsolatban nemrég megírtuk egyébként, hogy több emberkereskedelmi ügyben is közvetetten érintettek, ezért bezárására online petíciót is indítottak. 

A pornófogyasztás káros hatásait és szoros összekapcsolódását az emberkereskedelemmel egyre többen kezdik felismerni világi oldalon is, és emelik fel a hangjukat ellene.

hirdetés

Korábbi cikkeinket a témában itt olvashatod:

10 brutális tény a pornóról

Így eszi meg a pornó a lelkedet

Forrás: Reuters

Borítókép: change.org
Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz filipánics tibor 2020. 11. 04. 21:43

    “a kormány betiltott 190 pornóval és szerencsejátékkal foglalkozó oldalt,” Rendben, de akkor tiltsák be a dohányzást,mert károsítja a szervezetet,tiltsák be az alkoholt,mert az még rosszabb,rombolja a testet,elmét és a családot. Be kellene tiltani azt,hogy egy országban a bevándorlók kialakítsanak olyan terülteket,ahol a vallási törvényeik uralkodnak. A focisták irreálisan magas fizetését. Aztán be kellene tiltani az “Isten nevében” mondatokat.
    Nem foglalok állást a tiltással kapcsolatban csak írtam pár dolgot ami talán fontosabb mégis eltűrjük a létét.

  • Válasz Szilágyi József 2020. 11. 17. 07:01

    János evangéliuma 3:19
    “Ez az ítélet: a világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak.”