2020. 10. 28.

#csakegygondolat – Mi az örökségünk?

Mit jelent, hogy a sötétség hatalmából megszabadulva a világosságban járhatunk? Érdemes ezen elgondolkodunk. Minden nap egy új lehetőség, hogy közvetítsük a világnak Isten jóságát.

„Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.” (Kol 1:12-13.)  Ahogy elolvastam a mai részt az Újszövetség közös olvasása csoportban, ez az ige emelkedett ki előttem.

Hűha, felfogjuk ezt, hogy a szentek örökségét kaptuk meg Jézustól? Az egész világ a sötétség uralma alatt van, ehhez elég megnézni egy híradót vagy nyitott füllel közlekedni Budapesten. Mi pedig a világosságban járhatunk Vele.

hirdetés

Ragyoghatunk a sötétségben.

Nem kell itt nagy dolgokra gondolni. Megáldunk egy szitkozódó embert, megbocsátunk valakinek, aki megbántott, felhívunk valakit, aki magányos lehet. Apró cselekedetek, amelyekkel közvetíthetjük Isten szeretetét. Jézusban van a megváltásunk, és ez felhatalmaz arra, hogy áldássá legyünk azok számára is, akik még nem élnek vele.

 

Borítókép - Fotó: Joerg Stoeber | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 28. 15:10

    “Az egész világ a sötétség uralma alatt van” Eléggé pontatlan,mert a sötétséget magunkon kívülre helyezed. A valódi sötétség bennünk van és ezt a sötétséget vetítjük ki másokra is (és bizony Másra is). A sötétséget egy gyermek vetíti ki magán kívülre,mert így megtestesítve megkönnyebbül és könnyebben is harcol vele. Mi azonban felnőttek vagyunk (bárcsak lennénk) és nekünk tisztán kell látnunk,hogy a sötétség egyedül bennünk van. Ha ezt felismered,máris nem harcolni akarsz egy elképzelt külső ellenséggel hanem magadat megváltoztatva,tanítani és irányítani azt.
    “Apró cselekedetek, amelyekkel közvetíthetjük Isten szeretetét.” Látod,erről van szó! Nem csalódtam benned. Azok a “cselekedetek” mások felé milliószor többet érnek,mintha megaláznánk magunkat Isten előtt vagy állandóan a tervét keresnénk mindenben. Ha megtalálod a helyes cselekedetet embertársad felé,akkor automatikusan “közvetíted” Istent szeretetét és ehhez semmi hókuszpókuszra nem lesz szükséged. Ugyan ezt alkalmazd magadra is,sőt magadon kezd.
    Annának különleges látásmódja van,úgy érzem messze jobb sokaknál.