2020. 10. 20.

Életveszélyes állapotban volt – Egészséges ikrei születtek a koronavírusos édesanyának

Várandósságának kilencedik hetében diagnosztizálták koronavírussal az ír Danielle Martint. A háromgyermekes édesanyát rossz állapota miatt mesterséges kómába helyezték két hétre; az ikrek életben maradásáról már az orvosok is lemondtak.

Daniella Martin és családja valódi csodának tartja, hogy a koronavíruson átesett, és két hétig mesterségesen kómában tartott édesanya egészséges ikerlányoknak adott életet, miután az orvosok azt jósolták, hogy kevés valószínűséggel fogják túlélni a gyermekek a koronavírust. 

„A számunkra ez egy valódi csoda” – mondta Bryan Green, a gyermekek édesapja az SWNS lapnak. Az édesapa három idősebb fiukra vigyázott otthon, miközben felesége súlyos állapotban feküdt a kórházban. „Ők a mi kicsi hercegnőink” – fűzte hozzá. 

Az egész kálvária március 30-án kezdődött, amikor Daniella fulladozni kezdett. Akkor már a várandósságának kilencedik hetében járt, de még nem tudta, hogy ikreket vár. A 32 éves nőt sürgősen az otthonukhoz legközelebbi kórházba szállították, Belfast környékén. A kórházban pozitív lett a tesztje a COVID-19 vírusra, és az állapota rohamosan romlani kezdett. „Először azt hittem, hogy csak fáj a torkom, amitől mellkasi fájdalmaim lettek, és azt hittem, hogy csupán mellkasi fertőzésről van szó, de hat nap után alig kaptam levegőt.” – nyilatkozta. „Úgy éreztem, mintha fuldokolnék, ezért Bryan úgy döntött, hogy hívja a mentőket, akik öt percen belül ki is érkeztek és bevittek. Halálra voltam rémülve.”

Először lélegeztetőgéppel segítették a levegővételben, de amikor az oxigénszintje leesett, akkor mesterséges kómába helyezték. 

Az édesapa mindezt telefonon keresztül tudta meg, ahol arról is tájékoztatták, hogy a magzat nagy valószínűséggel nem fogja túlélni a betegséget. Tíz nappal később azonban Daniella állapota jobbra fordult és kijöhetett a kómából. A jó hírre pedig egy másik is következett: nem egy, hanem két gyermekkel várandós! 

„Nem tudtam elhinni, a mai napig alig tudom, még úgy sem, hogy itt alszanak éppen a szemem előtt. Hihetetlen!” – mondta az édesanya. Az ikrek, Ava és Amelia elhagyhatták a kórházat és csatlakozhattak három bátyjukhoz. 

Borítókép: SWNS
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás