2020. 10. 14.

,,A kereszténységnek nincs helye Kínában” – már a kereszteket is eltávolítják az épületekről

Az elmúlt hónapokban a kínai állam folyamatosan távolított el kereszteket olyan templomokról, melyek egyébként az állam által jóváhagyott gyülekezetekhez tartoztak. Kínában egyre aggasztóbb méreteket ölt a vallásüldözés.

Az üldöztetések ellenére Kínában rohamosan növekszik a keresztények száma, így az állam azokban a régiókban távolítja el a kereszteket a templomokról, ahol ez a növekedés a legnagyobb ütemben zajlik – tudósít a kínai keresztényüldözésről író Bitter Winter

Ezen a nyáron a Santung tartományban található Linyi városában az Egyesült Front Munkaügyi Osztálya összehívta a város lelkészeit, akikkel közölték, hogy el fogják távolítani a kereszteket a templomokról. Az egyik tisztviselő ezt így indokolta: „túl sok a keresztény Linyiben”.

A vallási vezetőket figyelmeztették, hogy abban az esetben, ha tiltakoznának a döntés ellen, a templomaikat földig rombolják. Néhány héttel később, amikor több egyházi keresztet lebontottak, egy tisztviselő állítólag azt mondta a bámészkodóknak, hogy

hirdetés

„a kereszteket el kell távolítani az összes templomról, mert a kereszténység nem tartozik Kínába”.

Pontos adatokat nem lehet tudni arról, hogy hány keresztet távolítottak el eddig, de néhány kiszivárgott fénykép szerint több tucat templomot rongáltak meg ilyen módon július és szeptember között. 

A hatóságok a Csianghszi tartományban található Jiujiang városában több mint 70 templomról távolíttatták el a kereszteket, helyükre a Kommunista Párt ötágú csillagját helyezték. 

„Az összes hivatalos egyháznak elrendelték a pecsétjeik kicserélését, hogy a hívők így elfogadják a pártot fő vezetőként, és csak azt kövessék” – mondta egy Jiujiang városában szolgáló lelkész. 

„Az állam eltávolítja a kereszteket, megváltoztatja az egyházi pecséteket és cenzúrázza a himnuszokat tartalmazó könyveket. Mi lesz a következő?” – mondta az egyik névtelen hívő. ,,Ez egy rejtett módszer a hitünk kiirtására.”

Forrás: Relevant Magazine

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 15. 08:55

    Milyen érdekesek ezek a vallások és azok is akik mögötte vannak. Bíráljuk Kínát mert “a kereszténység nem tartozik Kínába” . De nem vesszük észre,hogy magunkat és vele együtt a kereszténységet is a vallás szabadsággal tesszük tönkre. Lassan több mecset lesz,mint templom. Ugye emlékszel,mecsetté alakítottak át Hagia Szophia-t. Föl voltatok háborodva igaz? Európában ha eléri a muszlim vallás a 33 százalékot (kutatók mondták) akkor onnantól vége a keresztényeknek.
    Ahelyett,hogy példát vennénk Kínától,elkezdünk ferde szemmel (vissza) nézni rájuk. Meg kell értenünk,hogy a kereszténység vallásidegen nekik.Más nép,más kultúra. De hogyan is értenénk ezt meg,mikor azt sem értjük,hogy az iszlám nekünk európaiaknak létidegen. Ahogyan valaki mondta ” a tolerancia diktatúráját éljük”.
    A keresztények azt akarják,hogy mindenki az legyen mert azt hiszik,hogy az igaz ,egyetlen Istenben hisznek. Ezzel a hittel együtt jár a “ha a cél nemes,bármit tehetsz” filozófia. Csakhogy ugyan erre az elvre a többi vallás is rájött és elkövetik ugyan ezt a hibát,azaz erőszakkal terjeszkednek,holott a vallásuk békés.
    Mivel Istent helyezzük előtérbe,ezért ez elkerülhetetlen. Szerintem évmilliók múlva jövünk rá a lényegre és hogy hogyan lehet békésen élni egymás mellett. A hitünk magában hordozza annak kudarcát is,amiért a (volt) vezetőink kőkeményen benne vannak.
    Akkor látod a kereszténység hibáit ha megnézed a többi vallás vagy nép cselekedeteit,hitét. Amíg magad körül forogsz,elszédülsz.
    De ahogyan mondjátok:mindenki azt kapja Istentől,amit megérdemel.
    Bízom benne,hogy a kereszténység nem tűnik el,kár lenne érte mert ha jól csinálják,nagyon pozitívan az életünkre.(nyilván ez a többi vallásra is igaz,amelyik nem erőszakos és ember központú)
    Ott védjük meg a kereszténységet ahol élünk,de ott ésszel.